TİKA'dan Tunuslu balıkçılara ekipman desteği

TAKİP ET

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'un başkentindeki La Gulet havzasında yılan...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'un başkentindeki La Gulet havzasında yılan balıkçılığı yapan kooperatife bağlı 80 balıkçıya ekipman desteği sağladı.

Tunus Tarım Bakanlığı Bölgesel Kalkınma İdaresi işbirliğiyle Arus el-Buhayra Kooperatifi'ne üye balıkçılara muhtelif çeşit ve ölçülerde balık ağları, tekne motorları ve frigorifik nakliye aracı desteği verildi.

TİKA Tunus Koordinatörü Ali Fuat Cebeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kooperatife sağladığımız ekipman desteği ile mevcut avlanma kapasitesini 3 kat artırmayı, aracıların devreden çıkarılarak ürünlerin doğrudan satışa sunulmasını ve elde edilen gelirin artırılmasını hedefliyoruz." diye konuştu.

Yılan balıkçılığının oldukça sınırlı bölgelerde ve az sayıda yapıldığının altını çizen Cebeci, "2017 yılında El-Buhayra Kooperatifi çatısı altında özel koruma bölgesi olan La Gulet havzasındaki balıkçılar desteklenerek özel bir avlanma yöntemi olan bu balıkçılık türünün yaşatılmasını ve nesilden nesile aktarılmasını temenni ediyoruz." dedi.

Tunus Tarımsal Kalkınma Bölge Temsilcisi Muldi bin Ahmed de TİKA tarafından balıkçılığı desteklemek için yürütülen proje kapsamında El-Buhayra Kooperatifi'ni kurduklarını ve balıkçılığı desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Tunus'ta 10 yılı aşkın bir süredir teknik ve kalkınma işbirliği faaliyeti yürüten TİKA, istihdamın yoğun olduğu kırsal bölgelerde yaşayan kesimlerin temel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık sektöründeki projeleri destekliyor.

Ülkede farklı sektörlerde çok sayıda proje ve faaliyeti gerçekleştiren TİKA, 2012 yılından bu yana tarım ve hayvancılık alanında 40'a yakın proje ve faaliyeti hayata geçirdi.

TİKA'nın bu projeleri sonucunda 600'den fazla ailenin düzenli gelir elde etmesine katkı sağlandı.

TİKA Tunus Ofisi Tunus TİKA Koordinatörü Ali Fuat Cebeci