TİKA ve Meksika AMEXCID işbirliğinde Türkiye'ye 3 ton yardım malzemesi gönderildi

TAKİP ET

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Meksika Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (AMEXCID) işbirliğinde...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Meksika Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (AMEXCID) işbirliğinde "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye 3 ton yardım malzemesi gönderildi.

AMEXCID'den yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un talimatıyla TİKA Meksika Ofisi koordinasyonunda, Türkiye'de afetten etkilenenlere ulaştırılacak insani yardımlarla ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Meksika TİKA Ofisince yardım ve dayanışma için teşekkür edilerek, "Ülkemize Meksika'dan hemen gönderilecek yeni acil yardımları değerlendirdik. Meksika'nın başkenti Meksiko'daki Türk Konsolosluğuna getirilen yardımlar, konsolosluk çalışanları tarafından tasnif edilip kolilere yerleştirildikten sonra Kahramanmaraş merkezli depremlerin mağdurlarına gönderilmek üzere araçlara yüklendi." ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin Meksiko Büyükelçiliği de Twitter'dan yapılan yardımlar dolayısıyla Meksika halkına teşekkür etti.

Öte yandan Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, Twitter paylaşımında 4 gündür enkaz altında olan bir kişiyi sağ çıkartan Meksika arama kurtarma ekibini kutladı.

Meksika Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (AMEXCID Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Türkiyede Deprem yardım malzemesi