TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, Beyaz Bayrak Ödül Töreni'nde konuştu:

TAKİP ET

"Beyaz Bayrak, işverenler olarak uzun yıllardır savunduğumuz ve önerdiğimiz bir uygulama. Uygulama, işçi, işveren ve kamunun ortak akıl ve mutabakatıyla hayata geçti. Zaten üçlü mutabakat olunca ortaya sonuçlar çıkıyor"

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, işverenler olarak uzun yıllardır savundukları ve önerdikleri Beyaz Bayrak uygulamasının işçi, işveren ve kamunun ortak akıl ve mutabakatıyla hayata geçtiğini belirterek, "Zaten üçlü mutabakat olunca ortaya sonuçlar çıkıyor." dedi.

Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca sendikalı işletmelere verilen Beyaz Bayrak Ödülleri için bir otelde düzenlenen törene katıldı.

İşçi, işveren ve kamu ayrımına karşı olduklarını vurgulayan Akkol, TİSK'in geleneksel olarak düzenlediği Ortak Paylaşım Forumu'nda çalışma hayatını oluşturan üçlü sac ayağı olarak birçok konuda ortak hareket ettiklerini söyledi.

Ortak Paylaşım Forumu'nda işçi ve işveren tarafının, çalışma hayatının sürdürülebilir olması, iyi örneklerin görünür olması ve devlet tarafından desteklenmesi, rekabetçiliğin korunması ve kayıt dışı istihdamla mücadele edilmesi konusunda hemfikir olduğunu anımsatan Akkol, şöyle konuştu:

"Sadece cezalandırma değil doğru işverenlerin de ödüllendirilmesi lazım anlayışıyla Beyaz Bayrak uygulaması bugün hayata geçti. Topluma örnek bir işletmedeki dört temel unsurun altını çizmek istiyorum. Bunlardan birincisi, temiz sicil sahibi örnek bir işletme olmak, sosyal güvenlik hükümlülüklerini eksiksiz ve zamanında yerine getirmek. İkincisi, vergisini tam ve zamanında veren bir işletme olmak. Üçüncüsü, örgütlülüğü desteklemek. Dördüncüsü, iş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere çalışma arkadaşlarımıza dokunmak. Bunlar zaten TİSK ekosisteminin olmazsa olmazları. Bunlar önce kendimize sonra çalışma arkadaşlarımıza ve ülkemize verdiğimiz sözler. Bu esasların devletimiz tarafından da değer görmesi bizim için ayrı bir itici güç olacak."

Akkol, Beyaz Bayrak uygulamasının yazılı olmayan kriterinin "ülkeye gönül vermiş bir işletme olmak" olduğunu ifade ederek, "Uygulamanın özü iyi ve kötü günde ülke ekonomisine elinden geldiği ölçüde katkı veren bir işletme olabilmek." dedi.

- "Uygulama, ortak akıl ve mutabakatla hayata geçti"

Yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren kayıtlı işletmeleri destekleyecek, bu işletmeleri ayrıştıracak Beyaz Bayrak uygulamasının hayata geçirilmesini uzun süredir istediklerini belirten Akkol, şöyle devam etti:

"Beyaz Bayrak, işverenler olarak uzun yıllardır savunduğumuz ve önerdiğimiz bir uygulama. Hayata geçmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın çok büyük katkısı oldu. Ülkemiz çalışma hayatına katkılarından ötürü kendilerine şükranlarımı sunarım. Uygulama, işçi, işveren ve kamunun ortak akıl ve mutabakatıyla hayata geçti. Zaten, üçlü mutabakat olunca ortaya sonuçlar çıkıyor."

- 20 işletmeye "Beyaz Bayrak" verildi

Konuşmaların ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Beyaz Bayrak Ödülleri kazanan işletmelerin temsilcilerine sertifikalarını takdim etti.

Bu kapsamda, Ford Otomotiv, Tat Gıda, Kordsa Teknik Tekstil, Alarko Carrier, Türkiye Şişe ve Cam, NG Kütahya Seramik Porselen Turizm AŞ, Socar Türkiye, Siemens, Bosch, Kale Radyatör, İstikbal Mobilya, Tetra Pak Paketleme, Borusan Mannesmann Boru, Pınar Süt, TÜPRAŞ, Vakko, Kolin İnşaat, Sanko Tekstil, Sarkuysan Elektrolitik ve Oyak Çimento'ya Beyaz Bayrak Ödülleri verildi.

Beyaz Bayrak Ödülleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu