Tohum Otizm Vakfı "Benim Başarı Hikayem" başlıklı kamu spotu hazırladı

TAKİP ET

Tohum Otizm Vakfınca otizmli bir gencin başarı hikayesinden esinlenilen "Benim Başarı Hikayem" adlı kamu spotu...

Tohum Otizm Vakfınca otizmli bir gencin başarı hikayesinden esinlenilen "Benim Başarı Hikayem" adlı kamu spotu hazırlandı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, otizmli çocukların erken tanı ve nitelikli eğitime kavuşmaları için hazırlanan kamu spotu, otizm farkındalık ayı nisanda yayınlandı.

Kamu spotunda, erken tanı konulup Tohum Otizm Vakfı Okulunda aldığı eğitimle sosyalleşmeyi öğrenen, takıntılarından sıyrılan ve sosyal hayata uyum sağlayan gerçek bir otizmli gencin başarı hikayesinden yola çıkıldı.

Videoda, vakfın 20 yılı aşkın süredir toplumda otizm farkındalığı yaratmak ve nitelikli eğitimle buluşmaları için otizmli çocuk ve gençlerin yanında olduğu vurgulandı. Video ile doğru bir yöntemle yoğun eğitim alan çocuklarda otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiği anlatıldı. ​​​​​​​

"Otizm spektrum bozukluğu" olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimle topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla kurulan vakıf, ülke genelinde gerçekleştirilen çalışmalarla otizm spektrum bozukluğu hakkında toplumu bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam ediyor. Dünyada her 36 çocuktan 1'i otizm tanısı alırken bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor.



Kamu Spotu Tohum Otizm Vakfı