TotalEnergies, ICCI 2023'te sürdürülebilir enerji dönüşümü hedeflerini paylaştı

TAKİP ET

TotalEnergies, 27. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı'nda (ICCI 2023) sürdürülebilir enerji dönüşümü...

TotalEnergies, 27. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı'nda (ICCI 2023) sürdürülebilir enerji dönüşümü hedeflerini anlattı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, TotalEnergies bu yıl 27'incisi düzenlenen etkinliğin Altın Sponsor'u oldu.​​​​​​​

TotalEnergies Yenilenebilir Enerji Türkiye Müdürü Ahmet Hatipoğlu, ICCI 2023 kapsamında gerçekleştirilen "Kurumsal Sürdürülebilirlik Stratejileri" oturumunda "TotalEnergies Sürdürülebilir Enerji Dönüşümü ve Çok Yönlü Yenilenebilir Enerji Politikası" başlıklı sunum yaptı.

Hatipoğlu, şirket olarak enerjinin daha ulaşılabilir, temiz, güvenilir olması ve daha çok insana erişimi için çalıştıklarını kaydetti.

Şirket olarak Avrupa Birliği'nin karbon nötr olma hedefini desteklediklerini, küresel üretim faaliyetleri ve enerji ürünleri genelinde 2050'ye kadar net sıfır emisyona ulaşmayı taahhüt ettiklerini anımsatan Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Yenilenebilir enerji alanında lider bir uluslararası oyuncu olmak için faaliyetlerimizi genişletiyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları ve düşük karbonlu yakıtlara yoğunlaşmış durumdayız. Yenilenebilir enerji kurulu gücümüzü 2025 yılına kadar 17 gigavattan 35 gigavata çıkarmak gibi küresel bir hedefimiz var. 2050 vizyonumuz gereği, enerji üretimimizin yarısını yenilenebilir enerjiden, yüzde 25'ini düşük karbonlu yakıtlardan (hidrojen, biyogaz ve e-yakıtlar), kalan yüzde 25'lik kısmını da petrol ve doğal gazdan sağlayacağız. Bu faaliyetlerimiz sonucu oluşan emisyonları karbon dönüştürme, karbon yakalama ve karbon denkleştirme ile tamamen sıfırlayacağız. Ayrıca tüm dünyadaki müşterilerimizin kullandığı enerji ürünlerinin ortalama karbon yoğunluğunda 2050'ye kadar yüzde 60 veya daha fazla azalma sağlayacağız."

Hatipoğlu, Türkiye'de özellikle rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'de yenilenebilir enerji teknolojileri çevre dostu olmalarının yanı sıra karlı bir yatırım aracı, enerji güvenliğine katkı sağlayan önemli bir unsur ve mevcut ekipman üretim altyapısıyla bir sanayi sektörü olarak da görülüyor. Önceliğimiz Türkiye'de şirketimizin politikalarına uygun özelliklerde, büyük ölçekli ve uzun vadede daha stabil getiri imkanı sunan yatırımları hayata geçirmek." değerlendirmesinde bulundu.

TotalEnergies