Triatlonda 24 sporcu, Gençlik ve Spor Bakanlığının destek sistemlerinden faydalanıyor

TAKİP ET

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya: "Bu, bugüne kadarki en yüksek sporcu desteği oranı. Önümüzdeki yıldan itibaren bu sayının daha çok artacağına inanıyorum"

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, 24 sporcunun Gençlik ve Spor Bakanlığının destek programlarından faydalandığını belirtti.

Yalçınkaya yaptığı açıklamada, triatletlere sağlanacak imkanlar konusunda azami çabayı gösterdiklerini belirterek, "TOHM ve olimpik destekten faydalanamayan sporcularımıza olimpik harçlık bağlanması gibi çalışmalarımız oldu. Önümüzdeki sene ayrıca Performans Destek Sistemi'ni hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Her geçen yıl desteklenen sporcu sayının artacağına inandığını anlatan Yalçınkaya, "24 sporcumuzun destek alıyor. Bu, bugüne kadarki en yüksek sporcu desteği oranı. Önümüzdeki yıldan itibaren bu sayının daha çok artacağına inanıyorum. Sporcularımızdan öncelikli ricam, iyi çalışıp kendilerini hak ettikleri seviyeye getirmeleri. Belirli kriterlerle belirlenmiş performans seviyesine gelen tüm sporcularımızı destek olacağız." değerlendirmesinde bulundu.


bayram yalçınkaya Gençlik ve Spor Bakanlığı Triatlon Türkiye Triatlon Federasyonu