Trump'ın eski danışmanı Bannon'un ortağı Çinli iş insanına dolandırıcılık suçlaması

TAKİP ET

ABD Adalet Bakanlığı, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanlarından Steve Bannon ile bağları olan Çinli bir iş...

ABD Adalet Bakanlığı, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanlarından Steve Bannon ile bağları olan Çinli bir iş insanının, en az 1 milyar dolarlık dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Guo Wengui adlı ABD'de yaşayan Çinli iş insanının, çevrim içi takipçilerine yönelik en az 1 milyar dolarlık dolandırıcılıktan suçlandığı belirtildi.

ABD’ye 2015’te kaçan, aynı zamanda Ho Wan Kwok ismini de kullanan Guo’nun New York’taki evinden alındığı ve hakkındaki suçlamalar için hakim karşısına çıkarılacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Guo, kendisine ve yakın akrabalarına 50 bin metrekarelik bir malikane, 3,5 milyon dolarlık bir Ferrari ve hatta 36 bin dolarlık iki yatak satın almak da dahil olmak üzere çaldığı parayla ceplerini doldurmakla ve 37 milyon dolarlık lüks bir yatı finanse etmekle suçlanıyor.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Guo’ya ait 21 banka hesabında bulunan 634 milyon dolarına ve lüks araçlarına el konulduğu bildirildi.

Mahkemeye sunulan 12 maddelik iddianamede, Guo, elektronik dolandırıcılık, menkul kıymetler dolandırıcılığı, banka dolandırıcılığı ve kara para aklama ile suçlandı.

ABD medyasındaki haberlerde, Guo ile Trump'ın eski danışmanlarından Bannon’un uzun süre birlikte çalıştığı, Bannon’un Trump dönemindeki bir proje için bağış toplama kampanyasından para çalmakla suçlandığı davada ilk olarak 2020’de Guo’ya ait bir yatta gözaltına alındığı bilgisi de paylaşıldı.

Guo Wengui Steve Bannon