TÜDKİYEB Başkanı Çelik, üretim seferberliği çağrısında bulundu:

TAKİP ET

"Üretim yolunda engel gibi görülen kapılar sonuna kadar açık tutulmalıdır"

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kalkınmanın temel unsurunun tarım olduğunu belirterek, "Üretimin sürdürülebilirliğini devam ettirmek için acilen topyekun üretim seferberliği başlatılmalıdır." ifadesini kullandı.

Çelik, yazılı açıklamasında, üreten ülke konumundan hızlı bir şekilde tüketen ülke konumuna gelindiğini bildirdi.

Tarımın milli gelire ve istihdama katkısının artırılması gerektiğine işaret eden Çelik, çiftçilerin ve yetiştiricilerin daha fazla desteklenmelerini ve kırsal kesimlerden kentlere göçün önlenmesini talep etti.

Çelik, gençlerin kırsalda kalmaları için projeler üretilmesinin önemini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Çalışan gençlerimizin kırsala dönüşünü sağlayacak projelerin uygulanması üretim seferberliğinin ilk adımlarından birisi olmalıdır. Genç nüfusun yanında tarımdan kopmuş insanlarımızı da yeniden üretime yönlendirmek için kapsamlı bir teşvik ve destek modeline geçilmelidir. Destek modelinin başı ise üreticilerimizin sosyal güvenlik primlerinin devletimiz tarafından karşılanır olmasıdır."

Ülke nüfusunun beslenmesi ve gıda güvencesinin sağlanmasının ancak tarımsal üretimin artırılmasıyla mümkün olacağını belirten Çelik, kalkınmanın temel unsurunun tarım olduğunu ifade etti.

"Dolayısıyla üretimin sürdürülebilirliğini devam ettirmek için acilen topyekun üretim seferberliği başlatılmalıdır." değerlendirmesinde bulunan Çelik, şunları kaydetti:

"Yazlık ekim dönemine girdiğimiz şu sıralarda çiftçilerimizin tarlalarını en kısa sürede ekmeleri, atıl olarak bekleyen arazileri değerlendirmeleri için tohum, gübre, ilaç, mazot gibi çeşitli tarımsal girdilerde de büyük indirimlere gidilerek üretime yönlendirilmesi sağlanmalıdır. Ayrıca yetiştiricilerimizin de ağılındaki, ahırındaki hayvanlarını elden çıkarmaları önlenmelidir. Üretim yolunda engel gibi görülen kapılar sonuna kadar açık tutulmalıdır.

Nihat Çelik TÜDKİYEB üretim seferberliği