Tunus Cumhurbaşkanı ile Libya Başbakanı iş birliği ve ortaklık konularını görüştü

TAKİP ET

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Libya krizini, Libyalı tarafların kendi içinde çözmesinden yana olduklarını söyledi

İSTANBUL Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin, iki ülke arasındaki iş birliği ve ortaklık konularını ele aldığı belirtildi.

Tunus resmi haber ajansı TAP'ta yer alan habere göre, Tunus Cumhurbaşkanı Said, başkent Tunus'taki Kartaca Sarayı'nda Libya Başbakanı Dibeybe'yi kabul etti.

Said, ülkesinin Libya'daki olaylara ilişkin izlediği sabit tutumunu ve kardeş ülke Libya'nın birlik, beraberlik, güvenlik ve istikrarına bağlılığını ifade etti.

Tunus ve Libya arasındaki iş birliği ve ortaklık konularının ele alındığı görüşmede Said ayrıca Libya krizini, Libyalı tarafların kendi içinde çözmesinden yana olduklarını vurguladı.

Tunus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada da bu görüşmenin, iki ülke arasındaki ilişkileri ve kardeşlik bağlarını daha çok güçlendirecek fiili kararlar ve somut adımlar atılması konusunda tarafların isteğini gösterdiği kaydedildi.

Dibeybe, bugün Tunus Başbakanı Necla Buden Ramazan'la da bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ortak iş birliğini güçlendirmeyi görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Said’in daveti üzerine Tunus’a resmi ziyarette bulunan Dibeybe’nin ikili temaslarının ardından yarın ülkesine dönmesi bekleniyor.



Libya Tunus