Tunus Cumhurbaşkanı, Riyad'da Çin Devlet Başkanı ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi

TAKİP ET

Görüşmede, Tunus ile Çin arasında dostane ilişkileri ve bölgesel düzeyde devam eden işbirliğini daha da güçlendirmek için çalışmaların devam etmesinin önemi teyit edildi

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.

Tunus Cumhurbaşkanlığı, Riyad'daki Said-Şi görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi'ne katılmak üzere Riyad'da bulunan Cumhurbaşkanı Said'in Çin Devlet Başkanı Şi ile bir çalışma toplantısı gerçekleştirdiği belirtildi.

Görüşmenin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için bir fırsat olduğu vurgulanan açıklamada, "İki ülke lideri, Tunus ile Çin arasında dostane ilişkileri ve bölgesel düzeyde devam eden işbirliğini daha da güçlendirmek için çalışmaların devam etmesinin önemini teyit etti." ifadelerine yer verildi.

Said-Şi görüşmesinde Çin ile yeni alanlarda ortaklık yollarının da ele alındığı aktarılan açıklamada, ikili işbirliği deneyimlerinin verimli ve yapıcı olduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre Şi, iki ülke halkının çıkarları doğrultusunda işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını ifade etti.

Şi, Tunus'un egemenliğine ve Tunus halkının tercihlerine saygı duyduklarını, zorluklarla mücadele gücüne inandıklarını vurguladı.

Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi'ne katılmak üzere dün Suudi Arabistan'a giden Tunus Cumhurbaşkanı Said Riyad'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Kuveyt Veliaht Prensi Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile de birer görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Said’in zirvenin ardından 10 Aralık'ta Tunus'a dönmesi bekleniyor.

Çin Devlet Başkanı Cinping Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said