Tunus Cumhurbaşkanı Said ile Katar Başbakanı "ikili ilişkileri" görüştü

TAKİP ET

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Halid bin Halife bin Abdulaziz Al Sani ikili...

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Halid bin Halife bin Abdulaziz Al Sani ikili ilişkileri ele aldı.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Said’in, Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdulaziz Al Sani'yi Kartaca Sarayı'nda kabul ettiği belirtildi.

Görüşmede, bazı bakanların da yer aldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Tunus ile Katar arasındaki güçlü kardeşlik ilişkilerinin ele alındığı toplantıda Cumhurbaşkanı Said, iki ülke arasındaki birçok yatırım ve kalkınma projesinin hayata geçirilmesi için çaba sarf edilmesinin gerekliliğini vurguladı."

Katar’da çalışan Tunuslular meselesinin de ele alındığı görüşmede, Tunusluların yetkinliklerinin artırılması ve çeşitli sektörlerdeki deneyimlerin karşılıklı paylaşılmasının önünün açılması gerektiği belirtildi.

Tunus’ta 1 Mart’ta düzenlenecek 40. Arap İçişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere ülkeye gelen Katar heyetinin bir dizi görüşme yapması bekleniyor.

Katar Tunus