Tunus'ta binlerce kişi İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını protesto etti

TAKİP ET

Başkent Tunus'ta düzenlenen gösterilere milletvekilleri de katıldı

Tunus’ta binlerce kişi, İsrail’in Gazze Şeridi'nde 500 Filistinlinin ölümüne neden olan hastane saldırısını protesto etti.

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine başkent Tunus’un merkezinde yer alan Habib Burgiba Caddesi'nde toplanan binlerce gösterici, "İsrail ile normalleşme suçtur", "Gözyaşına hayır, direnişe devam", "Siyonist işgalcilerle normalleşmeye hayır" şeklinde sloganlar attı.

Filistin ve Tunus bayraklarının yanı sıra "Özgür Filistin", "Halk Filistin’in kurtuluşunu istiyor" yazılı dövizlerin taşındığı gösteride, "Kanımızla canımızla Filistin'in yanındayız", "Yaşasın özgür Filistin devleti", "La ilahe illallah şehitler Allah’ın sevgili kulları" sloganları atıldı, Filistin ile dayanışma vurgusu yapıldı.

- "Bu eylem, Filistin davasını destekleyen ulusal birlik duruşudur"

Gösteriye katılan Tunus’taki muhalefetin çatı oluşumu Ulusal Kurtuluş Cephesi yöneticilerinden Riyad el-Şuaybi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu eylem, Filistin davasını destekleyen ulusal birlik duruşudur. Farklı siyasi eğilimlerden, yaşlardan ve inançlardan on binlerce insan Filistin için Tunus'un tüm sokaklarını doldurdu. Filistinli kardeşlerimizi desteklemek, Siyonist işgalcinin saldırılarını ve katliamlarını kınamak için buradayız.” dedi.

Gösterilerde atılan "Fransız Büyükelçi'nin ülkeyi terk etmesi" yönündeki sloganlara ilişkin Şuaybi, "Siyonistler, dün yüzlerce insanın bulunduğu bir hastaneyi bombalamaya cesaret etti, yüzlerce insanın ölmesine neden oldu. Göstericilerin Batılılara yönelik tutumunu, İsrail'in tüm saldırılarına karşın Batılı ülkelerin ve ABD'nin Siyonistleri koşulsuz desteklemelerine bir yanıt olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.

- Filistin’e destek eylemine milletvekilleri de katıldı

İsrail'in Gazze’deki hastane saldırısının ardından ülkede artan Filistin’e destek gösterilerine katılmak için Tunuslu milletvekilleri meclis komisyonlarını tatil ettiklerini duyurdu.

Eylemlere katılan milletvekilleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, "Milletvekillerinin, Gazze Şeridi'ne ve El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik İsrail saldırılarını protesto eylemlerine katılabilmeleri için, bugün yapılacak Meclis oturumlarını tatil ettik." mesajlarını paylaştı.

İsrail’in dün Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalamasının ardından gece sokaklara dökülen binlerce Tunuslu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmişti.

Fransa'nın Tunus Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, "Amerika ve Fransa Siyonist saldırının ortakları”, "Katil Macron" sloganları atmış ve Fransa'nın Tunus Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesi çağrısı yapılmıştı.

Tunus genelinde binlerce üniversite ve lise öğrencisi de bugün İsrail’i protesto etmek için gösteriler düzenlemişti.

Filistin Tunus Tunus'tan Filistin'e destek