Tunus'ta bir hafta içerisinde 292 düzensiz göç girişimi engellendi

TAKİP ET

Tunus'ta son bir haftada 193'ü kara sınırları 99'u deniz yoluyla olmak üzere 292 düzensiz göç girişimi...

Tunus’ta son bir haftada 193’ü kara sınırları 99’u deniz yoluyla olmak üzere 292 düzensiz göç girişimi engellendi.

Tunus Ulusal Muhafız Genel Müdürlüğü, düzensiz göç girişimlerine karşı düzenlenen operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Jandarma tarafından 28 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında düzensiz göç girişimlerine yönelik operasyonlar sonucunda 193’ü kara sınırlarından, 99’u deniz yolundan olmak üzere engellenen 292 düzensiz göç girişiminde 5 bin 414 göçmenin yakalandığı belirtildi.

Gözaltına alınan göçmenlerin işlemlerinin yapılması için yargıya sevk edildiği belirtilen açıklamada, düzensiz göçmenlerin çoğunun Sahra Altı Afrika ülkelerinden olduğu aktarıldı.

Her yıl binlerce Afrikalı düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak için Libya ve Cezayir'e sınırı olan Tunus'a geliyor.

Orta Akdeniz'deki düzensiz göç rotası üzerinde yer alan İtalya'nın Kuzey Afrika'ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası, Tunus kıyılarına yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Tunus'un Sfaks kenti, düzensiz göçmenlerin Lampedusa'ya ulaşma çabaları için sıklıkla geldiği noktaların arasında öne çıkıyor.

Tunus Tunus'ta düzensiz göç sorunu