Tunus'ta Demokratik Akım Partisi'nin eski lideri gözaltına alındı

TAKİP ET

Ülkede 13 Şubat'tan bu yana birçok siyasi, gazeteci ve STK temsilcisi "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" suçlamasıyla gözaltına alındı

Tunus’ta eski Demokratik Akım Partisi Genel Sekreteri Gazi eş-Şevaşi’nin gözaltına alındığı bildirildi.

Şevaşi’nin oğlu İlyas Şevaşi, sosyal medya hesabından konuya dair paylaşımda bulundu.

Paylaşımında Şevaşi, "Onlarca güvenlik gücünden oluşan bir ekip evimizde yaptıkları aramanın ardından babamı gözaltına aldı." ifadelerini kullandı.

Demokratik Akım Partisi'nin eski liderinin gözaltına alınma nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tunus Meclisinde bir önceki dönem 22 milletvekiliyle temsil edilen partinin uzun yıllar liderliğini yürüten Şevaşi, son zamanlarda Cumhurbaşkanı Kays Said’in kararlarına tepki gösteren açıklamalarda bulunuyordu.

- Ülkede birçok siyasi, gazeteci ve STK temsilcisi gözaltına alındı

Tunus'taki "gözaltı dalgası" 13 Şubat'ta "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" suçlamasıyla Nahda Hareketi'nin eski yöneticilerinden Abdulhamid el-Celasi, İş ve Özgürlükler için Demokratik Blok Partisi yöneticilerinden Hiyam et-Turki ve iş adamı Kemal Latif'in gözaltına alınmasıyla başladı.

Nahda Hareketi, 14 Şubat'ta Nahda Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milletvekili Nureddin el-Bahiri ile Mozaik FM Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Butar'ın gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltı sürelerinin tamamlanmasının ardından Bahiri ve Butar’ın tutuklu yargılanmalarına karar verildi.

Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi'nin 16 Şubat’ta gözaltına alınan eski Ofis Müdürü Fethi Kemmun’un ise 24 Şubat’ta "kara para aklama" suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verildiği duyuruldu.

Son olarak 22 Şubat'ta Cumhuriyet Partisi Genel Sekreteri İsam eş-Şabi, 24 Şubat’ta ise Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin üyelerinden Anayasa Profesörü Cevher bin Mübarek ve siyasi aktivist Şeyma İssa gözaltına alınmıştı.

Tunus Tunus'ta "siyasi" gözaltılar