Tunus'ta iki siyasi aktivist daha gözaltına alındı

TAKİP ET

Ülkede 13 Şubat'tan bu yana birçok siyasi, gazeteci ve STK temsilcisi "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" suçlamasıyla gözaltına alındı

Tunus’ta muhalefetin çatı oluşumu Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin üyelerinden Anayasa Profesörü Cevher bin Mübarek ve siyasi aktivist Şeyma İssa'nın gözaltına alındığı bildirildi.

Bin Mübarek’in babası siyasi aktivist ve Darbeye Karşı Vatandaşlar Girişimi Sözcüsü İzzeddin el-Hazki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda oğlunun sabah saatlerinde terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Hazki mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Oğlum Cevher, özgür ve vatansever aktivistlere katılmak üzere Buşuşada’ki Terörle Mücadele Merkezine götürüldü. İlkelerine bağlı, haklı davasını savunan ve başkalarının mutluluğu için çalışan oğlumla gurur duyuyorum.”

Öte yandan, Tunuslu siyasetçi avukat Semir Dilo ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, müvekkili Şeyma İssa’nın gözaltına alındığı ve sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Merkezine götürüldüğünü açıkladı.

Gözaltılara ilişkin Tunus makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

- Ülkede birçok siyasi, gazeteci ve STK temsilcisi gözaltına alındı

Tunus'ta gözaltılar, 13 Şubat'ta "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" suçlamasıyla Nahda Hareketi'nin eski yöneticilerinden Abdulhamid el-Celasi, İş ve Özgürlükler için Demokratik Blok Partisi yöneticilerinden Hiyam et-Turki ve iş adamı Kemal Latif'in gözaltına alınmasıyla başladı.

Nahda Hareketi, 14 Şubat'ta Nahda Genel Başkan Yardımcısı ve eski Milletvekili Nureddin el-Bahiri ile Mozaik FM Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Butar'ın gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltı sürelerinin tamamlanmasının ardından Bahiri ve Butar’ın tutuklu yargılanmalarına karar verildi.

Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi'nin eski Ofis Müdürü Fethi Kemmun da 16 Şubat’ta gözaltına alındı.

Son olarak 22 Şubat'ta Cumhuriyet Partisi Genel Sekreteri İsam eş-Şabi'nin terörle mücadele ekiplerince gözaltına alındığı duyuruldu.

Tunus Tunus'ta "siyasi" gözaltılar