Tunus'ta kara para aklama iddiasıyla yargılanan 3 "siyasi tutuklu" serbest bırakıldı

TAKİP ET

Tunus'ta 'kara para aklama' suçlamasıyla mart ayında tutuklanan eski Tarım Bakanı Muhammed bin Salim'in de...

Tunus’ta “kara para aklama” suçlamasıyla mart ayında tutuklanan eski Tarım Bakanı Muhammed bin Salim'in de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Nahda Hareketi'nden ayrılan eski Sağlık Bakanı Abdullatif el-Mekki, kurduğu Çalışma ve Başarı Partisi üyesi olan Bin Salim’in serbest bırakıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Mekki, paylaşımında, "Çalışma ve Başarı Partisi üyelerinden Muhammed bin Salim, Nahda Hareketi eski milletvekili Ahmed el-Amari ve siyasi aktivist Ali el-Lafi, Gabes kentinden çıkmamak şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dava sonuçlanana kadar zorunlu ikametleri devam edecek." ifadelerine yer verdi.

Gabes Asliye Mahkemesi Sözcüsü Munir er-Rum, 8 Mart’ta yaptığı açıklamada, “kara para aklama” suçlamasıyla devam eden soruşturma kapsamında eski Tarım Bakanı Bin Salim ile gümrük görevlileri Ahmed el-Amari, Ali el-Lafi ve emekli bir albayın tutuklu yargılanmalarına karar verildiğini duyurmuştu.

Tunuslu yargı yetkilisi, muhalifler tarafından “siyasi tutuklu” olarak nitelenen zanlıların sağlık kontrolünün ardından cezaevine gönderildiğini belirtmişti.

- Tunus’ta “siyasi tutuklamalar”

Tunus'ta 11 Şubat'tan bu yana siyasiler, gazeteciler, aktivistler, hakimler ve iş insanlarını kapsayan gözaltı operasyonları düzenleniyor. Bu operasyonlar kapsamında birçok muhalif cezaevine konuldu.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, siyasilerin "devletin güvenliğine karşı komplo kurma" ve "ekonomik krizi körüklemeye yönelik adımlar"dan ötürü gözaltına alındığını söylemişti.

Muhalefet ise bu gibi soruşturmaları "siyasi" olarak niteliyor ve Said'i demokrasiye aykırı hareket etmekle suçluyor.


Tunus Tunus'ta "siyasi tutuklamalar"