Tunus'ta Nahda Hareketi Genel Başkan Yardımcısı hapishaneden hastaneye nakledildi

TAKİP ET

Tunus'ta Nahda Hareketi Genel Başkan Yardımcısı ve eski milletvekili Nureddin el-Bahiri sağlık durumunun...

Tunus'ta Nahda Hareketi Genel Başkan Yardımcısı ve eski milletvekili Nureddin el-Bahiri sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle hapishaneden hastaneye kaldırıldı.

Bahiri'nin eşi Avukat Saide el-Akrimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tansiyon ve göğüs ağrısı şikayeti üzerine cezaevi yönetiminin eşini başkentteki Rabıta Hastanesine naklettiğini söyledi.

Bahiri'nin gözaltına alındığı 14 Şubat'tan itibaren açlık grevinde olduğuna dikkati çeken Akrimi, güvenlik güçlerinin dün akşam hastanede eşini görmesine müsaade etmediğini ifade etti.

Tunus makamlarından konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

- Tunus’ta birçok siyasi, gazeteci ve aktivist gözaltına alındı

Tunus'taki muhaliflere yönelik "gözaltı dalgası" 13 Şubat'ta başladı. Eski Nahda yöneticilerinden Abdulhamid el-Celasi, İş ve Özgürlükler için Demokratik Blok Partisi yöneticilerinden Hiyam et-Turki ve iş adamı Kemal Latif'in aralarında yer aldığı 5 kişi, "devlet güvenliğine karşı komplo kurmak" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Nahda Genel Başkan Yardımcısı ve eski milletvekili Nureddin el-Bahiri ile Mozaik FM Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Butar ise 14 Şubat'ta gözaltına alındı. Gözaltı sürelerinin tamamlanmasının ardından Bahiri ve Butar’ın tutuklu yargılanmalarına karar verildi.

Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi'nin eski Ofis Müdürü Fethi Kemmun da 16 Şubat’ta gözaltına alındı ve ardından "kara para aklama" suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar verildiği duyuruldu.

Cumhuriyet Partisi Genel Sekreteri İsam eş-Şabi 22 Şubat'ta, Ulusal Kurtuluş Cephesi üyelerinden Anayasa Profesörü Cevher bin Mübarek ile siyasi aktivist Şeyma İssa 24 Şubat’ta, eski Demokratik Akım Partisi Genel Sekreteri Gazi eş-Şevaşi de 25 Şubat’ta gözaltına alındı.

Nahda Nureddin el-Bahiri Tunus