Tunus'ta siyasi tutukluların serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenlendi

TAKİP ET

Tunus'ta yüzlerce kişi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in politikalarına tepki gösterip, siyasi tutukluların serbest...

Tunus'ta yüzlerce kişi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in politikalarına tepki gösterip, siyasi tutukluların serbest bırakılmasını talep etti.

Başkent Tunus'taki Habib Burgiba Caddesi'nde bir araya gelen göstericiler, "Tutukluların serbest bırakılmasında ısrarcıyız" sloganları attı.

Muhalefetin çatı oluşumu Ulusal Kurtuluş Cephesi lideri Ahmed Necip eş-Şabi, hükümetin temel malzeme tedarikinde yetersiz kaldığını, vatandaşların da geçim sıkıntısı yaşadığını dile getirdi.

Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin, siyasi tutukluların yanında olduğunu belirten Şabi, özgür kalana kadar tutukluları unutmayacaklarını kaydetti.

- Ülkede "devlet güvenliğine karşı komplo" soruşturmasında onlarca kişi tutuklandı

Tunus'ta 11 Şubat'tan bu yana siyasiler, gazeteciler, aktivistler, hakimler ve iş insanlarını kapsayan gözaltı operasyonları düzenleniyor. Bu operasyonlar kapsamında birçok muhalif cezaevine konuldu.

Bir toplantıdaki sözleri nedeniyle "halkı iç savaşa yönlendirmek" suçlamasıyla 17 Nisan’da evine baskın yapılarak gözaltına alınan Nahda lideri Raşid el-Gannuşi de ulusal ve uluslararası arenadaki tepkilere rağmen 48 saatlik polis sorgusunun ardından tutuklanmıştı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkede bazı siyasilerin, "devletin güvenliğine karşı komplo kurma" ve "ekonomik krizi körüklemeye yönelik adımlar"dan ötürü gözaltına alındığını söylemişti.

siyasi tutuklular Tunus