Tunus'taki eğitim sendikasından Milli Eğitim Bakanlığı'nın "atamalarına" boykot çağrısı

TAKİP ET

Tunus Genel İşçi Sendikasına bağlı "Temel Eğitim Birliği Sendikası", Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevden alınan...

Tunus Genel İşçi Sendikasına bağlı "Temel Eğitim Birliği Sendikası", Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevden alınan müdürlere ait boş kadroları doldurmak amacıyla yürüttüğü atama sürecinin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Sendika, temmuz ayında 350 okul müdürünün görevden alınmasının ardından Bakanlığın boş kadroları doldurmak için yürüttüğü atama sürecine ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama sürecine katılmama çağrısı yapılan açıklamada, "Sendikaların kararlarına uyduğu için görevden alınan okul müdürlerinin yerine yapılan atamalar imzalanmamalı." ifadeleri kullanıldı.

Tunus'ta öğretmenlerin iş koşullarının ve maaşlarının iyileştirilmesini isteyen Eğitim Sendikası ile hükümet arasındaki müzakereler, anlaşma sağlanamaması üzerine Eylül 2022'de kesilmişti.

Bunun üzerine öğretmenler sene sonu bitirme sınavlarının sonuçlarını açıklamayı reddetmişti.

Öğretmenlerin bu eylemlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, 10 Temmuz'da yaptığı açıklamada, 350 okul müdürünün görevden alındığını, 17 bin öğretmenin ise maaşlarının kesildiğini duyurmuştu.

Tunus Genel İşçi Sendikası lideri Nureddin et-Tabubi de maaşı kesilen öğretmen sayısının yetkililerin açıkladığı gibi 17 bin değil, 23 bin civarında olduğunu söylemişti.

EĞİTİM Tunus