Tunus ve Lübnan'da Fas'ın Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmesi kutlandı

TAKİP ET

Tunus ve Lübnan'da, Fas Milli Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Portekiz'i 1-0...

Tunus ve Lübnan'da, Fas Milli Takımı'nın 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Portekiz'i 1-0 yenerek yarı finale yükselmesi coşkuyla kutlandı.

Başkent Tunus'taki Habib Burgiba Caddesi'nde toplanan Tunuslular ve Faslılar, çeyrek final maçının sona ermesinin ardından kutlama yaptı.

"Tunus ve Fas kardeştir", "Tebrikler... bu daha başlangıç" şeklinde sloganlar atan futbolseverler, ellerinde Tunus, Fas ve Filistin bayrakları taşıdı.

Tunus'taki Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Portekiz'e karşı hak ettiği zaferden ötürü Fas milli takımını tebrik ettiğini belirterek, tüm Fas halkı ile Arap halklarını kutladığını ifade etti.

- Lübnan

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta da 2022 FIFA Dünya Kupası yarı finaline yükselen Fas milli takımının tarihi başarısı, kafeler ve sokaklarda kutlandı.

Beyrut'ta yüzlerce Lübnanlı, bu galibiyeti kutlamak için Fas bayrakları ile sokaklara çıktı, caddelerde, araba ve motosiklet konvoyları oluşturdu.

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus'un kent meydanında toplanan binlerce Lübnanlı, Fas'ın Portekiz'e karşı kazandığı zaferi kutladı. Meydanda havai fişekler ve tezahüratlarla sevinç gösterisi yapıldı.

Lübnan Kültür Bakanı Muhammed Murtaza, Lübnan Tarım Bakanı Abbas Hacı Hasan ve eski Başbakan Saad Hariri sosyal medya hesaplarından Fas'ın galibiyetini kutladı.

Lübnan Tunus