Türk edebiyatında Milli Mücadele'nin izleri edebiyat festivalinde ele alınacak

TAKİP ET

Bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali'nin ana teması, "Milli Mücadele Dönemi Romanları" olarak belirlendi - Festivalin açılış oturumunda eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Nabi Avcı, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, şair ve yazar Hilmi Yavuz ile yazar Ahmet Ümit konuşacak

"Milli Mücadele Dönemi Romanları", 21-23 Aralık'ta İstanbul'da 7'ncisi düzenlenecek Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali'nde ele alınacak.

Maltepe Üniversitesinin ev sahipliğinde Marmara Eğitim Köyünde düzenlenecek festivalin ana teması, Kurtuluş Savaşı'nın sona ermesinin 100'üncü yılı dolayısıyla "Milli Mücadele Dönemi Romanları" olarak belirlendi.

Yazar Ahmet Ümit'in, "İçindeki Kahramana Yüz Çevirme" başlıklı konuşma yapacağı festivalin açılış oturumunda, eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Nabi Avcı, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile şair ve yazar Hilmi Yavuz yer alacak.

Festival oturumlarında Halide Edip Adıvar, Kemal Tahir, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Rıfat Ilgaz, Ercüment Ekrem Talu, Nazım Hikmet, Şükufe Nihal, Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi yazar ve şairlerin eserleri üzerine, "Milli Mücadele Yıllarında Yayımlanan Romanlar", "Atatürk Dönemi Romanlarında Milli Mücadele", "Kemal Tahir Romanlarında Milli Mücadele", "Kurtuluş Savaşı Romanlarında Kadın Kahramanlar", "Milli Mücadele Şiirlerinde Kahraman Tipi", "Kuvayı Milliye Destanı", "Sinema ve Tiyatroda Kurtuluş Savaşı'nın Yansımaları" gibi sunumlar yapılacak.

Oturum aralarında festivale İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'den katılan liselerin öğrencileri, kendi roman kahramanlarını anlatan performanslar sergileyecek.


Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali Türk edebiyatında milli mücadele