Türk halkıyla dayanışmalarını ortaya koyan İspanyollar depremzedeler için yardıma koştu

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı bölgedeki halka yardım ulaştırmak isteyen ve Türk halkıyla dayanışmasını...

Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı bölgedeki halka yardım ulaştırmak isteyen ve Türk halkıyla dayanışmasını gösteren İspanyollar, Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği'ne akın etti.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği'nin deprem mağdurlarına yardım çağrısına kısa sürede cevap veren İspanyollar, kolilere ve çantalara doldurdukları ihtiyaç malzemelerini üç lojistik toplama noktasına ulaştırdı.

Büyükelçilik binası ve Madrid'deki bir otelin önünde kuyruklar oluşturan İspanyollar, özellikle battaniye, kadın ve çocuk kışlık giysilerden hazırladıkları kolileri bıraktı.

AA muhabirine konuşan İspanyollardan soyadını açıklamayan Maria, konuşması sırasında sık sık gözleri dolarak, "Görüntülerden çok etkilendim. Ben ayakkabı, mont ve pantolon getirdim. Elimizden geleni yapmamız lazım. Çok zor bir durum." dedi.

Enrique, "Elimdeki imkanlarla ceket, çocuk ve kadın kıyafetleri getirdim." derken İnes de "Hepimiz elimizden gelen yardımı yapmalıyız. Yüreğimizi parçalayan görüntüler var. O insanlara destek olmamız lazım." diye konuştu.

Büyükelçilik 1. Müsteşarı ve Maslahatgüzarı Ayşe Zeybek, kısa sürede çığ gibi büyüyen yardımları değerlendirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm çabamız İspanya'da yardımlar konusunda oluşan hassasiyeti ülkemize doğru şekilde analize etmek. Dost İspanya ve İspanyol halkından çok sayıda yardım teklifi aldık. İspanya hükümeti zaten iki uçağı deprem bölgesine gönderdi. İki gemisi de yolda. Sivil toplum kuruluşları ve belediyeler de aynı şekilde her türlü yardıma açık olduklarını bizlere iletti. Bunun da ötesinde İspanyol halkından müthiş bir hassasiyet ve dayanışma örneği gördük."

Madrid'de toplanan yardımlar, Türk Hava Yolları (THY) ile koordinasyon içinde Türkiye'ye ulaştırılacak.


depremzedelere yardım ispanya Madrid