Türk-İspanyol Sanayi Ticaret Odası, 6 Şubat'taki depremlerde yardım için Türkiye'ye gelen İspanyol ekiplerini ödüllendirdi

TAKİP ET

İspanya'nın başkenti Madrid'de faaliyet gösteren Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası, 6 Şubat'ta...

İspanya'nın başkenti Madrid'de faaliyet gösteren Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye gelen İspanyol yardım ekiplerini ödüllendirdi.

Madrid'deki bir otelde düzenlenen törene, Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu'nun da aralarında bulunduğu iş ve diplomasi dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odasınca bu yıl 8'incisi verilen ödüller için şubat ayı boyunca Türkiye'deki depremzedelere yardım için büyük çaba ve dayanışma gösteren İspanyol ekipler düşünüldü.

"Dayanışmaya saygı" adıyla verilen ödüllere, Askeri Acil Müdahale Birliği (UME), İspanya Dışişleri Bakanlığına bağlı olan Kalkınma İçin Uluslararası Dayanışma İspanyol Ajansı (AECİD), Madrid Özerk Yönetimi Acil Müdahale Ekibi (ERİCAM) ve İspanya'nın farklı kentlerinden gelen itfaiye ekipleri layık görüldü.

Deprem sonrası yardım görüntüleriyle duygusal anların yaşandığı törene, İspanyol ekipleri, Türkiye'ye götürdüğü arama-kurtarma köpeklerini de getirdi.

- "Gerçek dostluklar zor anlarda gösterilir"

Büyükelçi Ezberci, törende yaptığı konuşmada, "anlamlı, özel ve iki ülke arasındaki dayanışmayı gösteren sembolik bir tören" olduğunu vurgulayarak, "Asrın felaketi' olarak tanımlanan bir depremi yaşadık. Gerçek dostluklar zor anlarda gösterilir ve İspanya, Türkiye ile dayanışmasını burada gösterdi. İspanyol yardım ekipleri, Türkiye'ye ilk gelenlerden biri oldu." ifadesini kullandı.

Türk ve İspanyol iş dünyasının ikili ilişkilerin gelişmesinde önemli bir rol oynadığına işaret eden Ezberci, gerek İspanyol halkının gerekse iş insanlarının deprem gibi zor dönemlerde üst düzey bir dayanışma gösterdiğini vurguladı.

İspanyol yardım ekiplerinin temsilcileri de Türkiye'de bulundukları dönem boyunca, büyük acılar içinde olmalarına rağmen Türk halkının, kendilerine yönelik inanılmaz bir misafirperverlik gösterdiğini, o günleri asla unutmayacaklarını kaydetti.

- Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu Deprem sonrası Türkiye'ye gelen İspanyol yardım ekipleri Kahramanmaraş merkezli depremler Ödül Töreni Türk-İspanyol Sanayi ve Ticaret Odası Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci