Türk Metal Sendikası'nda hedef 300 bin üye

TAKİP ET

Genel Başkan Pevrul Kavlak: - "Üye sayımızı iki yılda yüzde 25 artırarak 252 bine yükselttik. Bu dönemde, Türk Metal ailesine katılan 42 bin yeni üye, gücümüze güç kattı"

ANKARA ÖZCAN YILDIRIM - Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, üye sayılarını iki yılda yüzde 25 artırarak 252 bine yükselttiklerini, örgütlenme çalışmalarına hız kesmeden devam ederek kısa sürede 300 bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kavlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Metal Sendikasının Türkiye'nin en büyük ve köklü sendikalarından biri olduğunu ifade ederek, üye odaklı, vizyoner ve ilkleri başaran sendikacılık anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Türk Metal'in Türk sendikacılığının amiral gemisi niteliğinde olduğunu vurgulayan Kavlak, bu sorumlulukla üyelerinin yanında metal emekçilerinin ve tüm işçilerinin sesi, güvencesi ve savunucusu olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Çalışma hayatındaki ve çalışanların yaşadığı birçok sorunun sendikasızlıktan kaynaklandığını belirten Kavlak, şöyle konuştu:

"Çalışanların yaşadığı tüm sorunların çözümü sendikal örgütlülükten geçiyor. Türk Metal Sendikası olarak, bu bilinçle son yıllarda örgütlenme çalışmalarına daha bir önem verdik. İki yıl içerisinde 122 sendikasız iş yerinde örgütlenme çalışması yürüttük. Bunların 46'sında çalışanları toplu sözleşmeli düzene kavuşturduk. Kalan iş yerlerinde hukuki süreçler ve müzakereler devam ediyor. Bu çalışmalarımız sonucu üye sayımızı iki yılda yüzde 25 artırarak 252 bine yükselttik. Bu dönemde Türk Metal ailesine katılan 42 bin yeni üye, gücümüze güç kattı."

- "Tüm engellemelere rağmen yolumuza devam ediyoruz"

Kavlak, metal iş kolundaki 1 milyon 865 bin işçiden sadece yüzde 18'inin sendikalı olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin dört bir yanındaki şubelerimiz, örgütsüz tek bir metal emekçisi kalmaması için büyük bir mücadele içerisinde. Bu mücadele öyle kolay da olmuyor. Çünkü, emeğe saygı duymayan, sosyal diyalogdan nasibini almayan bazı işverenlerle karşılaşıyoruz. Onların tüm engellemelerine rağmen biz yolumuza devam ediyoruz. Örgütlenme çalışmalarımıza devam edip, Türk Metal ailesini daha da büyüteceğiz. Büyük, küçük demeden metal işçisinin olduğu her yere ulaşıyoruz. Son dönemde Türkiye'nin büyük ve marka sanayi kuruluşlarına odaklandık. Hedefimiz, kısa sürede 300 bin üyeye ulaşmak. Bu hedefe ulaşıp, Türk Metal'in Türkiye'nin en büyük sendikası olduğunu sayısal olarak da tescil ettireceğiz."

metal iş kolu örgütlenme sendikalı işçi Türk Metal Sendikası Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak