Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü Taksim'de kutlandı

TAKİP ET

Türk Polis Teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda...

Türk Polis Teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törende, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, "Ülkemizin huzur ve güvenliği, vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamak, devlet otoritesini korumak gibi önemli ve tarihi görevler üstlenen Türk polis teşkilatımız, kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne edinmiş olduğu bilgi, beceri ve tecrübeyle kendini geliştirerek ve yenileyerek dünyanın en modern teşkilatları arasında yer almıştır." diye konuştu.

Vatanın üzerinde emelleri olan hainler ile onların ülkedeki uzantıları olan proje terör örgütleri, organize suç örgütleri ve şer odaklarına yönelik operasyonların bundan önce olduğu gibi bundan sonra da büyük bir azim ve kararlılıkla devam edeceğini dile getiren Aktaş, "Asil milletimizin bağrından çıkan, onun ayrılmaz bir parçası olan Türk polis teşkilatı, Türkiye Cumhuriyetimizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama görevinden asla vazgeçmeyecektir." dedi.

Aktaş, kurulduğu günden bu yana vatandaşın en zor gününde hep yanında olan emniyet teşkilatının "yüzyılın felaketinde" de ilk andan itibaren kendisine verilen tüm görevleri layıkıyla yerine getirdiğini anlatarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak afet bölgesindeki yaraları sarmak için milletle birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Törene katılanlar konuşmaların ardından toplu fotoğraf çektirdi.

Polis Haftası Polis Haftası Taksim Cumhuriyet Anıtı tören Türk Polis Teşkilatı yıl dönümü