Türk üniversitelerinden mezun Faslı gençler, Rabat'ta buluştu

TAKİP ET

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) başkent Rabat'ta Türk üniversitelerinden mezun olanlarla...

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) başkent Rabat'ta Türk üniversitelerinden mezun olanlarla buluşma programı düzenledi.

YTB ile Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği tarafından ortaklaşa düzenlenen programa çok sayıda mezun katıldı.

Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan program kapsamında AA muhabirine yaptığı açıklamada, buluşmanın, Fas ile Türkiye arasında üniversite düzeyinde bağ kurulması amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Türkiye'nin çevresiyle iyi ilişkiler içinde olması ve büyük bir gelişme göstermesi dolayısıyla Türk üniversitelerinde okumanın, öğrencilere yeni ufuklar açtığını kaydeden Doğan, "Türkçe bilmek ve Türkiye'den diploma almanın, Faslı gençlerin, ülkelerindeki Türk yatırımcılarının yanında kolaylıkla iş bulmalarını sağladığını" ifade etti.

Doğan, Fas'taki 175 Türk şirketinin 10 bini aşkın Faslıya iş imkanı sağladığını aktardı.

Bahçeşehir Üniversitesi mezunlarından Enes el-Bustani, Türkiye'de eğitim almanın öğrencilere büyük imkanlar sunduğunu dile getirdi ve Faslı gençlere eğitimlerini Türkiye'de sürdürme çağrısı yaptı.

Türkiye'de harika bir eğitim aldığını, Türkçe ve İngilizce öğrendiğini aktaran Bustani, dil öğrenmenin iş bulmayı kolaylaştırdığını sözlerine ekledi.

Türkiye'deki devlet, vakıf ve özel üniversitelerde 2 bini aşkın Faslı eğitim görüyor.

Fas Türkiye üniversite YTB