Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, Hocalı Katliamı kurbanlarını andı

TAKİP ET

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, Hocalı kurbanlarını katliamın 31. yıl dönümünde andı.Türkiye Azerbaycan...

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, Hocalı kurbanlarını katliamın 31. yıl dönümünde andı.

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu (TADAF) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD) Başkanı Sefer Karakoyunlu, yaptığı açıklamada, katliamın ve sorumlularının unutulmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında ve civar kentlerinde 1992'de işlenen soykırımın hesabının maalesef sorulmadığını aktaran Karakoyunlu, "O gün bu vahşi cinayeti işleyenler soykırımı tüm ayrıntılarına kadar kitaplarında itiraf etmişlerdir. Vahşetin büyüklüğünden övünç duyarak Avrupa'nın çeşitli kentlerinde serbest bir şekilde dolaşmaktadırlar. Bu vahşete seyirci kalan ve 31 yıldır suçlular hakkında işlem yapmayan Avrupa İnsan Hakları savunucularını ve bu vahşeti işleyenleri şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Karakoyunlu, "asrın soykırımı" olarak gördükleri Hocalı'yı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayarak, "Dünyanın gözü önünde vahşice işlenen Hocalı Soykırımı'nın hesabı mutlaka sorulmalıdır. O gün orada soyulan Türk'ün derisiydi. Tarihte bazı acılar vardır ki üstünden yıllar geçse de unutulması mümkün değildir. Hocalı Soykırımının tarihin tozlu raflarına kalındırılmasına izin vermeyeceğiz ve unutmayacağız." ifadelerine yer verdi.

Anma Hocalı katliamı Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu