Türkiye, Büyük Göller Bölgesi Uluslararası Konferansı'nın Dostlar ve Özel Temsilciler Grubu'na katıldı

TAKİP ET

Türkiye, Büyük Göller Bölgesi Uluslararası Konferansı (ICGLR) teşkilatının Dostlar ve Özel Temsilciler Grubu'na...

Türkiye, Büyük Göller Bölgesi Uluslararası Konferansı (ICGLR) teşkilatının Dostlar ve Özel Temsilciler Grubu'na mayıs ayı itibarıyla katıldı.

​​​​​​​Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin dış politika konseptinde Afrika Ortaklık Politikası'nın önemli bir yere sahip olduğu belirtilirken bu kapsamda kıtadaki bölgesel teşkilatlarla işbirliğinin geliştirilmesi yönünde adımlar atılacağı vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye'nin Sahra Altı Afrika'da, Büyük Göller Bölgesi'nde 12 devletin üyesi olduğu, bölgede "istikrar", "refah" ve "güvenliğin tesisi" konusunda önemli roller üstlenen ICGLR teşkilatına bağlı Dostlar ve Özel Temsilciler Grubu'na mayıs itibarıyla katıldığı bildirildi.

Gruba üyelik ile Afrika Ortaklık Politikası'na ve Büyük Göller Bölgesi ile işbirliğine yeni bir boyut kazandırmanın ve ICGLR ile yakın ilişkiler tesis etmenin hedeflendiği kaydedilen açıklamada, Afrika kıtası ile bağların ve işbirliğinin artırılması yönündeki adımlara her zaman destek verileceğinin altı çizildi.


Afrika Büyük Göller Bölgesi Uluslararası Konferansı (ICGLR) t