Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, AA'nın Yılın Karelerini oyladı

TAKİP ET

Erzurum (AA) - gözünden 2025'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı AA'nın Yılın Kareleri oylamasına katıldı.

Erzurum Haberleri (AA) - gözünden 2025'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı AA'nın Yılın Kareleri oylamasına katıldı.

Şebin, lifebox, AJet ve ROKETSAN sponsorluğunda düzenlenen yarışmada, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin 2025 yılında Türkiye ile dünya gündeminde yankı bulan 6 kategorideki 112 fotoğrafını inceledi.

Gazze: Açlık kategorisinde Ahmed Jihad Ibrahim Al-arini'nin Gazze'de yetersiz beslenme sorunu yaşayan çocuk, ölüm tehlikesiyle karşı karşıya fotoğrafını seçen Şebin, Portrede Gerald Anderson'un Yüz aynası karesini tercih etti.

Şebin, Haber kategorisinde Burak Akbulut'un Alaz atlı, Sporda Ağıt Erdi Ulukaya'nın Gelenek ailede başlar, Doğal Yaşam ve Çevrede Özkan Bilgin'in Dolunaya inat, Günlük Hayatta ise Cem Özdel'in Gözalan fotoğraflarını oyladı.

Kenan Şebin, AA muhabirine, Anadolu Ajansının yaptığı bu organizasyonun çok önemli olduğunu söyledi.

Fotoğrafların insanlar için farkındalık oluşturduğunu belirten Şebin, İnsanların emeğine karşı da bir farkındalık yaratıyor. Anadolu Ajansı habercilik görevini yerine getirirken bu tür şeyleri de ön plana çıkarması gerçekten önemli bir şey. Çünkü bu iş emekle oluyor belki bu fotoğraflar 1000 karenin içinden seçiliyor. dedi.

Şebin, fotoğrafçıların bir sanat icra ettiğine işaret ederek, Belki defalarca çekilen kareler ve emek var. O anı yakalamak çok önemli. Görmekle bakmak arasındaki fark vardır. Arkadaşlarımız da gerçekten görmüş, bakmış ve çekmişler. Çok güzel sanat eserleri elde etmişler. Hem acı hem de örnek alınacak fotoğraf hikayeleri var. Bunların gündem oluşturulması noktasında çok güzel işler yapılmış. Bu noktada Anadolu Ajansının üst yönetiminden başlayarak çalışan herkese teşekkür ediyorum. diye konuştu.

- Yılın Kareleri oylaması

AA'nın 2012 yılından bu yana düzenlediği yarışmada, bu yıl Haber, Doğal Yaşam ve Çevre, Spor ve Günlük Hayat olmak üzere 4 ana kategorinin yanı sıra Gazze: Açlık ve Portre başlıklı 2 özel kategori de yer alıyor.

Türkçe ve İngilizce alt yazıyla dünya genelinde yapılan oylamaya katılanlar, istedikleri sayıda fotoğrafa oy verebiliyor.

Oylama, yilinkareleri.aa.com.tr internet sitesinden 15 Şubat Pazar saat 17.00'ye kadar devam edecek.

Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin Yılın Kareleri