Türkiye'de okuyan Arnavut öğrenci, devlet bursunu depremzedeler için bağışladı

TAKİP ET

Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesinde öğrenim gören Ambra Ceka: - "Bursumu, depremden etkilenen arkadaşlarım için gönderdim. Biz sınıf arkadaşları olarak küçük bir katkı yaptık. (Devlet bursumu) Türkiye'nin Hatay bölgesine gönderdim"

FATJON CUKA - Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesinde öğrenim gören Arnavut Ambra Ceka, Türkiye'de aldığı devlet bursunu Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen depremzedeler için bağışladı.

Ceka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin kendisini derinden etkilediğini belirterek, "Bursumu, depremden etkilenen arkadaşlarım için gönderdim. Biz sınıf arkadaşları olarak küçük bir katkı yaptık. (Aldığım bursumu) Türkiye'nin Hatay bölgesine gönderdim." dedi.

Türkiye'de şu anda tatil için memleketine dönmeyen başka Arnavut öğrencilerin de bulunduğunu söyleyen Ceka, onların da nakdi yardım dahil farklı yardımlar sunarak gönüllü şekilde dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Türkiye'deki depremzedelere yönelik hem nakdi hem de ayni yardımların bir kısmı Arnavutluk'taki Türkiye Mezunlar Derneği (TÜMED) ve diğer kuruluşlar koordinasyonunda toplanıyor.

- "Herkes mümkün olan her şekilde yardım etmeye çalışıyor"

TÜMED Başkanı Egert Haxhiu, Arnavut halkının, Türkiye'nin Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem sonrası sunduğu yardımdan memnun olduğunu ve bundan dolayı Türk halkına karşı dayanışma gösterdiğini söyledi.

Yardımseverlerin battaniye, ısıtıcı ve giysilerin dışında nakdi yardımda da bulunduklarını dile getiren Haxhiu, "Çokça yardım geldi. Telefonla sürekli arıyorlar ve çocuklar ile yetişkinler için gerekli şeyleri getiriyorlar." diye konuştu.

Türkiye'deki depremzedelere ayni yardımda bulunan Arnavutluk vatandaşı Blina Jaupplari de "İster giysi ister hijyen malzemesi olsun herkes mümkün olan her şekilde yardım etmeye çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Arnavutluk bağış burs DEPREM Türkiye yardım