Türkiye Diyanet Vakfı'nın deprem bölgesindeki yardım faaliyetleri devam ediyor

TAKİP ET

TDV Genel Müdürü İzani Turan: - "Yaralar sarılıncaya kadar tüm gücümüz ve imkanımızla deprem bölgesinde olmaya devam edeceğiz"

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası başlayan yardım faaliyetlerine ilişkin, "Yaralar sarılıncaya kadar tüm gücümüz ve imkanımızla deprem bölgesinde olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

TDV'den yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile yürütülen ramazan faaliyetleri kapsamında, depremden etkilenen illere 500 mescit çadır, 41 iftar ve sahur çadırı kuruldu.

Deprem bölgesindeki faaliyetleri ve ramazan yardımları hakkında bilgi veren TDV Genel Müdürü Turan, depremin yaşandığı ilk andan itibaren bölgede olduklarını ve ramazan ile yardım faaliyetlerini artırarak devam ettirdiklerini bildirdi.

Ramazanda iftar ve sahur ikramlarının yanında, pek çok alanda faaliyetlerini sürdürdüklerine işaret eden Turan, "1 milyon 681 bin 200 depremzedeye iftar ve sahur ikramında bulunduk. Bunun yanında 100 bin gıda paketi, 100 bin hijyen paketi, 34 bin alışveriş kartı, 17 bin bayramlık, 47 bin 845 Kur'an-ı Kerim ve 2 bin 442 adak kurbanın dağıtımını gerçekleştirdik. Hayırseverlerimizin destekleriyle bu yardımlarımız artarak devam ediyor." ifadesini kullandı.

Ramazan boyunca "Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin" temasıyla yardımlarını sürdürdüklerini vurgulayan Turan, şöyle devam etti:

"Yaralar sarılıncaya kadar tüm gücümüz ve imkanımızla deprem bölgesinde olmaya devam edeceğiz. Devletimizin deprem bölgesinde inşa etmeye başladığı kalıcı konutlara depremzedeler yerleştiğinde de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ramazanın manevi ikliminden depremzede kardeşlerimiz istifade etsin diye tüm imkanlarımızı bölgeye seferber ettik. 500 mescit çadırımızda teravih namazları kılınıyor ve gün boyu etkinlikler yapılıyor."

- "1583 tır ve 434 kamyoneti deprem bölgesine ulaştırdık"

Bugüne kadar deprem bölgesinde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Turan şunları aktardı:

"İnsani yardım çalışmalarımız kapsamında, içerisinde temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı 1583 tır ve 434 kamyoneti deprem bölgesine ulaştırdık. Vakfımız tarafından icra edilen beslenme ve insani yardım çalışmaları kapsamında görevli ve gönüllülerimizi deprem bölgelerine sevk ettik ve söz konusu çalışmalar için mobil ikram araçları, mobil mutfak araçları, koordinasyon araçları başta olmak üzere 515 araçla hizmet verdik."

Turan, beslenme çalışmaları kapsamında bugüne kadar 5 milyon 103 bin 461 depremzede ve görevliye gıda ve beslenme imkanı sağlandığını, 3 bin 558 kişiye de çadır ulaştırdıklarını açıkladı.

- "Vakfımıza yapılan bağışların kahiri ekseriyeti şartlı bağıştır"

Deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine rağmen TDV'yi karalamak için bazı asılsız haberlerin yapıldığına işaret eden Turan, şunları kaydetti:

"Vakfımızın çalışmalarından ve deprem bölgesindeki emeğimizden rahatsız olan bazı odaklar asılsız haberlere yer vermektedir. Seçim sürecinde siyasi emelleri doğrultusunda vakfımızı karalayarak siyaset arenasında kullanmak isteyenlere en güzel cevabımız dün olduğu gibi bugün de gerçekleştirdiğimiz iyilik faaliyetlerimizdir. Bu odaklar, bilerek veya bilmeyerek vakfımızın yardım çalışmalarını hedef almakta ve deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi depremzede kardeşlerimize de zarar vermektedir. Vakfımıza yapılan bağışların kahir ekseriyeti şartlı bağıştır. Vakfımızın en önemli hassasiyetlerinin başında bağışçılarımız tarafından yapılan şartlı bağışların belirtilen şartta kullanılması gelmektedir. Gelen şartlı bağışlar hayırseverlerimizin isteği üzerine cami bağışı ise camide, eğitim bağışı ise eğitim faaliyetlerimizde kullanılıyor. Deprem için vakfımıza gelen bağışlar hiçbir şekilde deprem yardımları dışında kullanılmamıştır."

DEPREM TDV Türkiye Diyanet Vakfı