Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonundan yeni sezon güreş takvimi açıklaması

TAKİP ET

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, yeni sezon güreş faaliyetlerinin belirlenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.Federasyondan yapılan...

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, yeni sezon güreş faaliyetlerinin belirlenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Federasyondan yapılan açıklamada, sistem, düzenlilik, disiplin ve istikrar prensipleri gereğince gelecek sezonun takvim planlamasının bir bütün halinde değerlendirileceği belirtildi.

Buna göre, güreş düzenleyecek kurum, kuruluş ve belediyelerin en geç 15 Kasım mesai saati sonuna kadar 2023 yılı güreş yapma taleplerini federasyona bildirmeleri gerekiyor.

Öte yandan Tarihi Kırkpınar, Tarihi Elmalı Yeşilyayla ve Kurtdereli Güreşleri, diğer tüm kriterlerden bağımsız olarak her dönem yapıldığı tarihlerde gerçekleştirilecek.

Takvim belirlenirken Yağlı Güreş Birliğinin öneri ve tavsiyeleri ile organizasyon yapacak kurum, kuruluş ve belediyelerin talep ettikleri tarihlerin mümkün olduğunca karşılanmaya çalışılacağı kaydedilerek, Zaman ve mekan çakışmaları ve uyumsuzluklarının olması halinde karşılıklı istişareler sonucunda yıllık takvim bir bütün halinde açıklanacak ve daha sonra yapılan talepler dikkate alınmayacak. ifadesi kullanıldı.