Türkiye, IATA Dünya Kargo Sempozyumu'na ev sahipliği yapıyor

TAKİP ET

Dünya çapındaki hava kargo alanında faaliyet gösteren tüm işletmeler ve tedarik zincirindeki paydaşları IATA Dünya...

Dünya çapındaki hava kargo alanında faaliyet gösteren tüm işletmeler ve tedarik zincirindeki paydaşları IATA Dünya Kargo Sempozyumu kapsamında İstanbul'da bir araya geldi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) internet sitesinden yapılan duyuruya göre, sempozyumun açılış oturumu, Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek'in konuşmasıyla başladı.

Yüksek, konuşmasında, hava kargonun son yıllarda, özellikle de Kovid-19 salgınıyla daha da önemli hale geldiğini belirtti.

Küreselleşmenin etkisiyle e-ticaret ve lojistik stratejileri doğrultusunda şekillenen yeni yaklaşımların, işletmelerin hava kargoya bakışını değiştirdiği ve havayollarının bu doğrultuda kargo kapasitelerini daha da artırmaya başladığını belirten Yüksek, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Planı doğrultusunda Türkiye'nin gelecek dönemde küresel ölçekte bağlantı imkanlarının daha da artırılmasının hava kargo taşımacılığı açısından önemini vurguladı.

Yüksek, bu kapsamda İstanbul'u ve yeni havalimanlarını lojistik üssü haline getirmek üzere çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini kaydederek, sempozyumun Türkiye ve küresel havacılık açısından verimli sonuçları olacağına dair inancını dile getirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü