Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği'nden enflasyonla mücadele çağrısı

TAKİP ET

İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan: - "Enflasyonun düşme eğilimine girdiği bu dönemde düşüşün devam etmesi için iş dünyasını enflasyonla topyekûn mücadele etmeye davet ediyoruz" - "İş dünyası olarak fiyat artışlarında bulunmadan, karlılığımızdan fedakârlık ederek, enflasyonun daha hızlı bir sürede ve daha yüksek oranda düşmesine katkı sağlamış oluruz"

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, enflasyonun düşme eğilimine girdiği bu dönemde düşüşün devam etmesi için iş dünyasını enflasyonla topyekûn mücadele etmeye davet etti.

Karahan, Türkiye İstatistik Kurumu'nca (TÜİK) açıklanan enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, ocak ayından itibaren enflasyonun düşme eğilimine girdiğini belirtti.

2023 yılında asgari ücrete gelen zam nedeniyle iş gücü maliyeti arttığından ocak ayı enflasyonunda aralık ayına göre artış yaşandığını ifade eden Karahan, bu artışın ocak ayına mahsus olmasını beklediklerini bildirdi.

Karahan, şunları kaydetti:

"Elektrik, doğalgaz, benzin ve emtia fiyatlarının geri gelmesiyle döviz artış hızının yatay seyretmesinin etkisiyle şubat ayından itibaren enflasyonda daha fazla düşüş beklenmektedir. Enflasyonun düşme eğilimine girdiği bu dönemde düşüşün devam etmesi için iş dünyasını enflasyonla topyekûn mücadele etmeye davet ediyoruz. İş dünyası olarak fiyat artışlarında bulunmadan, karlılığımızdan fedakârlık ederek, enflasyonun daha hızlı bir sürede ve daha yüksek oranda düşmesine katkı sağlamış oluruz.”

enflasyonla mücadele Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği