Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Demirci basın toplantısında konuştu:

TAKİP ET

"Erişilebilirliği denetlenmeden yapılan web sitelerinden ve mobil uygulamalardan zarar gördüğümüzün bilinmesini istiyoruz"

Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Mehmet Emin Demirci, bilgi teknolojilerine erişimde zorluk çektiklerini belirterek, düzenleme yapılması talebinde bulundu.

Federasyon merkezindeki basın toplantısında konuşan Demirci, ocak ayının ikinci haftasının, "Beyaz Baston ve Körler Haftası" olduğunu hatırlatarak, böyle günlerin yaşanan sıkıntıların ve çözüm yollarının kamuoyuyla paylaşılması için yararlı zemin oluşturduğunu kaydetti.

Demirci, eğitimde, çalışma yaşamında ve sosyal etkinliklere katılımda yaşadıkları sorunlara çözüm beklediklerini söyledi.

Körlerin eğitiminde toplumun içinde olmanın önemine işaret eden Mehmet Emin Demirci, okulları, şehir merkezlerinden uzak yerlere taşıma uygulamasından vazgeçilmesini istedi.

Bilgi teknolojilerine erişimde yaşadıkları sorunlarla ilgili de düzenleme yapılmasını ve çözüm beklediklerini belirten Demirci, "Erişilebilirliği denetlenmeden yapılan web sitelerinden ve mobil uygulamalardan zarar gördüğümüzün bilinmesini istiyoruz." dedi.

Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Mehmet Emin Demirci, seçimi işaret ederek siyasi partilere şu çağrıda bulundu:

"Lütfen partilerinizin politika belgelerinde, engellilerle ilgili ne gibi görüşleriniz olduğunu açıkça belirtiniz. Aile ve yakınlarıyla geniş bir toplum kesimini oluşturan engelli camiasının gerçek temsilcilerinin, göstermelik değil, seçilebilecek sıralardan parlamentoya taşınıp taşınmadığına bakarak, bu geniş kitle değerlendirmesini yapacaktır."

Beyaz Baston ve Körler Haftası Türkiye Körler Federasyonu