Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği Başkanlığına Yağız Oral seçildi

TAKİP ET

Yağız Oral: - "Sektörde yer alan bütün kurumların TKYD çatısı altına alınması çalışmalarına devam edeceğiz. Sektör tek bir ses olması ile daha güçlü şekilde temsil edilecek"

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Yönetim Kurulu Başkanlığına 2 yıl süre ile TEB Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Yağız Oral seçildi.

TKYD'den yapılan açıklamaya göre, TKYD'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimlerde 2 yıllık süre ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri yeniden belirlendi.

TKYD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine TEB Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Yağız Oral, Başkan Yardımcılığı görevine Inveo Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Hasan Halim Çun ve Genel Sekreterlik görevine HSBC Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Nilgün Şimşek Ata seçildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Oral, değerli katkılarından dolayı geçmiş dönemlerde görev alan ve portföy yönetimi sektörünün bugünlere ulaşmasında emeği geçen tüm başkan, yönetim kurulu üyeleri ve diğer üyelere teşekkürlerini iletti.

Oral, portföy yönetimi sektörünün 2015'ten itibaren büyüme trendine girdiğini ve büyümenin 2020’den itibaren ciddi şekilde ivmelenerek 2015’te 98 milyar TL’den 2022 sonunda 1,6 trilyon TL’ye çıktığına dikkati çekerek, büyüklüğün GSYH’nin yüzde 10,4’üne geldiğini, ancak GSYH’ye oranla ve küresel bakıldığında kat edilecek büyük bir mesafenin olduğunu ve Avrupa’da bu oranın yüzde 171 seviyesinde bulunduğunu vurguladı.

Son yıllarda sektörde ürün çeşitliğinin artması ve TEFAS’ın etkin şekilde kullanılması sonucunda sektörün ciddi şekilde büyüdüğünü ve sektörün ağırlığının artmaya devam edeceğini öngördüğünü aktaran Oral, tasarruf sahiplerinin uzun vadeli bakış açısı ile Yatırım Fonları’na olan ilgilerinin arttığını belirtti.

Oral, Girişim Sermayesi Yatırım Fonları ve Gayrimenkul Yatırım Fonları ile reel ekonominin finansmanı ve ülkenin büyümesine kaynak artırmada gün geçtikçe ağırlıklarını artırmaya devam ettiğini bildirdi.

Türkiye’de de Çevresel, Sosyal ve Yönetişim/Environmental, Social and Governance (ESG) odaklı yeşil alanlara yatırım yapan fonlara da ilginin arttığına işaret eden Oral, “Portföy Yönetim Sektörü olarak, ESG uygulamaları desteğimiz ve Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesine katkımız artarak devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Oral, TKYD’nin gelecek dönemde özellikle sermaye piyasalarının geliştirilmesi, yatırımcının korunması ve uzun vadeli tasarrufların artırılması konularına ağırlık vereceğini belirterek, "Sektörde yer alan bütün kurumların TKYD çatısı altına alınması çalışmalarına devam edeceğiz. Sektör tek bir ses olması ile daha güçlü şekilde temsil edilecek." değerlendirmesinde bulundu.


TKYD Başkanı Yağız Oral Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği