Türkiye Maarif Vakfı, Kamerun'da 7. kampüsünü açtı

TAKİP ET

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Türkiye Maarif Vakfının (TMV) 7. kampüsünün açılışını...

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Türkiye Maarif Vakfının (TMV) 7. kampüsünün açılışını gerçekleştirildi.

Douala Koumassi Kampüsü'nün açılış törenine Türkiye’nin Yaounde Büyükelçisi Volkan Işıkçı, TMV Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Mustafa Özdil'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törende AA muhabirine açıklamalarda bulunan Özdil, Douala Koumassı Kampüsü'yle, Kamerun'nun Yaounde, Ngaundere ve Douala şehirlerinde 7 kampüste bulunan 17 okulla hizmet verdiklerini belirtti.

Kamerun'da TMV'nin 1300'ü aşkın öğrencisi bulunduğunu belirten Özdil, "Kamerun eğitim hayatında iyi bilinen ve Kamerunlu gençlerin iyi bir eğitim almasına sunduğu katkılarla Kamerun halkı tarafından takdir edilen bir kurum haline geldik." dedi.

TMV'nin çok genç bir vakıf olmasına rağmen, dünyanın en yaygın 5 okul zincirinden biri olduğunun altını çizen Özdil, "52 ülkede varız, 50 bini aşkın öğrencimiz var. Bu 52 ülkenin 27'si büyük sevinçle söylüyorum ki Afrika’da. Afrika’da 190'nın üzerinde okulumuz var, 22 bine yakın öğrencimiz var ve bunların büyük çoğunluğu frankofon (Fransızca konuşulan) Afrika’da." ifadelerini kullandı.

Afrika Douala Koumassi Kampüsü Kamerun Mahmut Mustafa Özdil TMV Türkiye Maarif Vakfı Türkiye’nin Yaounde Büyükelçisi Volkan Işıkçı