Türkiye, Madrid'deki turizm fuarında Şampiyonlar Ligi kupasını sergiledi

TAKİP ET

İspanya'nın başkenti Madrid'de bu yıl 43'üncüsü düzenlenen uluslararası turizm fuarına katılan Türkiye...

İspanya'nın başkenti Madrid'de bu yıl 43'üncüsü düzenlenen uluslararası turizm fuarına katılan Türkiye, haziranda İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi Finali'nde verilecek kupanın orijinalini standında sergiledi.

Türkiye'nin de aralarında olduğu 131 ülkenin katıldığı uluslararası turizm fuarı Fitur'un açılışını İspanya Kralı 6. Felipe yaptı.

Fuar alanındaki törene Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, Endüstri Ticaret ve Turizm Bakanı Reyes Maroto, fuarın bu yılki konuk ülkesi Guatemala'nın Turizm Bakanı Anayansy Rodriguez de katıldı.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren 8 bin 500 kadar şirketin iştirak sağladığı Fitur'da, geçtiğimiz yıllara nazaran Afrika ve Asya-Pasifik bölgelerinden katılımın çok daha yüksek olduğu belirtildi.

- Türkiye standında sergilenen Şampiyonlar Ligi kupası özel güvenlik ekipleri tarafından korunuyor

İspanyolların Türkiye'de en çok tercih ettiği İstanbul ve Kapadokya destinasyonlarının öne çıkarıldığı ve toplamda 31 turizm şirketinin katılım sağladığı Türkiye standında, ziyaretçilerden en çok ilgiyi Şampiyonlar Ligi kupası gördü.

Bu yılki final maçının İstanbul'da oynanacak olmasından dolayı Türkiye standının ana girişine konulan orijinal kupa önünde fotoğraf çektiren ziyaretçiler, ayrıca yetkililerden Türk turizmi hakkında bilgi aldı.

Kupanın orijinal olmasından dolayı, UEFA'nın da talebiyle fuarın ziyaretçilere kapalı olduğu 20.00-08.00 saatleri arasında özel güvenlik tarafından korunduğu bildirildi.

Standı ziyaret eden Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar, "Türkiye turizm alanında bir dünya lideri. Bu sene dünyada ilk 3'e girersek şaşırmayalım. Fitur'a bu yıl çok güçlü bir şekilde katıldık ve Şampiyonlar Ligi finalinde verilecek kupanın aslını da buraya getirmemiz ilginç bir sürpriz oldu." dedi.

İspanya'dan Türkiye'ye giden turist sayılarının artışta olduğunu vurgulayan Akçapar, "Çok olumlu bir rüzgar yakaladığımızı düşünüyorum. 2023, 2024 sürekli yükselen grafiğe sahne olacak. Buraya katılan turizmcileri de çok yoğun ve mutlu gördüm." şeklinde konuştu.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin de Türkiye'nin turizmde güzel ve verimli bir yılı geride bıraktığını, 2023 için de oldukça olumlu bir bakış açısı olduğunu ifade etti.

Eresin, 2022'de 300 bini bulan Türkiye'ye gelen İspanyol turist sayısının çok daha yukarıya çıkması için her türlü imkanın bulunduğunu dile getirdi.

- Türkiye, salgın öncesi turist sayısı rakamlarını geçen ender ülkeleren biri oldu

Bu arada sektör çalışanlarından alınan bilgilerde, Türkiye'nin Kovid-19 salgını öncesi turist rakamlarını geçebilen ender ülkelerden biri olduğu, Fransa ve İspanya'nın ardından en fazla turistin geldiği 3'üncü ülke olma yolunda ilerlediği vurgulandı.

Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre 2022'deki turist sayıları salgın öncesi 2019'a göre kıyaslandığında İspanya'nın yüzde 15, İtalya'nın yüzde 25, Yunanistan'ın yüzde 11 kaybı olduğu, Türkiye'nin ise yüzde 16'lık artışla öne çıktığı kaydedildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi verilerinde de 2022'nin Ocak-Kasım döneminde Türkiye'ye gelen turist sayısı 47 milyon 691 bin 580 olarak verildi.

Diğer yandan Madrid Uluslararası Fuar Müdürlüğü (IFEMA), Rusya ile savaşta olan Ukrayna'ya bir jest yaparak özel bir stant tahsis etti.

FİTUR Turizm Fuarı ispanya Madrid Şampiyonlar Ligi kupası Türkiye turizmi