Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğinde deprem nedeniyle taziye defteri açıldı

TAKİP ET

Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına taziye...

Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına taziye defteri açılarak Türk bayrağı yarıya indirildi.

Nijeryalı yetkililer ve Nijerya'da bulunan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaşamını yitirenler için taziyelerini iletmek üzere Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ın eşlik ettiği Federal Başkent Bölgesi Bakanı Muhammad Musa Bello, depremler nedeniyle Türkiye ve Türk halkına başsağlığı dileyerek taziye defterini imzaladı.

Büyükelçiliğe gelen Irak Misyon Şefi Anwer Saeed, bu zor dönemde Irak'ın, dost ülke Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu belirterek depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Sabah büyükelçiliğe gelen Endonezya, Katar, Bulgaristan, İsveç, Gine, Lübnan, Bangladeş, İngiltere, Japonya, Macaristan büyükelçileri de başsağlığı ve acil şifa dileklerini içeren mesajlarıyla taziye defterini imzaladı.

Finlandiya, Sudan, Hindistan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Avusturya, Hollanda, Jamaika, Irak, Belçika büyükelçilerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Nijerya temsilcisi de taziye defterine imza attı.​​​​​​​

Büyükelçi Bayraktar, Türkiye'nin bu zor gününde yanında yer alan ve Türk halkına destek olan ülkelere teşekkür ederek, taziye defterinin cumartesiye kadar açık tutulacağını bildirdi.



Nijerya taziye defteri Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği