Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğinde Türkiye ile dayanışma programı düzenlenecek

TAKİP ET

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğine atanan Nur Sağman: - "Kayserispor'da top koşturan forvet Mame Thiam etkinliğe katkı sağlamak için bize imzalı formasını hediye etti. Başka futbolcularla da iletişim halindeyiz. Bu formaları büyükelçiliğimizin bahçesinde Dakar Yunus Emre Enstitüsü ve Anadolu Ajansı'nın da desteğiyle yapacağımız bir etkinlikle açık arttırmayla satacağız"

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğine atanan Nur Sağman, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler yararına bir dayanışma programı düzenleneceklerini duyurdu.

Sağman, depremlerden etkilenenler için başlatılan yardım kampanyasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Deprem haberinin duyulmasıyla Cumhurbaşkanı Macky Sall, Başbakan Amadou Ba ve Dışişleri Bakanı Aissata Tall Sall'in sosyal medyadan taziye mesajı yayımladığını belirten Sağman, Bakan Tall Sall'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak başsağlığı dileğinde bulunduğunu söyledi.

Sağman, bütün büyükelçiliklerde olduğu gibi Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğinde de taziye defteri açıldığını ve yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını vurgulayarak, "Sadece hükümet yetkilileri değil, Dışişleri Bakanı Tall Sall da gelip imzaladı ama sokaktaki vatandaştan da yoğun bir ilgi var. Bunun yanı sıra dünyaca ünlü Senegalli sanatçı Youssou Ndour, Kayserispor'da oynayan forvet oyuncusu Mame Thiam gibi isimler de elçiliğimize gelerek hem defteri imzaladı, hem taziyelerini iletti. Senegalliler Türkiye'nin şu anda içinden geçtiği zor sürecin farkında ve bu da bizim acımızı bir nebze de olsun dindiriyor." dedi.

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliğine yapılan ayni yardımlar hakkında da bilgi veren Sağman, iklim itibarıyla Senegal'de kış şartlarına uygun çadır bulamadıklarını ancak piyasada bulunan 2 bin battaniyenin tamamının Senegal'de yerleşik Türk iş insanları tarafından satın alındığını aktardı.

Sağman, nakdi yardımların da 600 bin Türk lirasına ulaştığının altını çizerek, bu rakamın daha da yükseleceğine inandığını dile getirdi.

- "Türkiye için dayanışma etkinliği düzenleyeceğiz"

Türk kurumlarıyla depremin ilk gününden bu yana eşgüdüm halinde çalıştıklarını belirten Sağman, şöyle devam etti:

"Senegalli dostlarımızın da önerisiyle Türkiye için dayanışma etkinliği düzenlemeye karar verdik. Kayserispor'da top koşturan forvet Mame Thiam etkinliğe katkı sağlamak için bize imzalı formasını hediye etti. Başka futbolcularla da iletişim halindeyiz. Bu formaları büyükelçiliğimizin bahçesinde Dakar Yunus Emre Enstitüsü ve Anadolu Ajansı'nın da desteğiyle yapacağımız bir etkinlikle açık arttırmayla satacağız. Buradaki sanatçılardan da destek alacağız. Onların bağışlayacağı eserleri de satarak Senegal'den depremden etkilenenler için bir miktar daha destek göndermiş olacağız. Bizim de çorbada ufak bir tuzumuz olsun istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Macky Sall'in Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 1 milyon dolar destekte bulunacağını açıkladığını kaydeden Sağman, 13 Şubat'ta da 30 kişilik bir arama kurtarma ekibinin Senegal'den Hatay'a gittiğini anımsattı.

Sağman, Senegal basınının da Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve birçok kanalın kendisiyle röportaj yaptığını sözlerine ekledi.



Dakar DEPREM Senegal