Türkiye'nin "En Etkin 50 CFO'su" belli oldu

TAKİP ET

Adayların, araştırma başarı kriterlerindeki performanslarının danışma kurulu tarafından incelenmesiyle belirlenen En Etkin 50 CFO'ya ödülleri, 21 Martta Mandarin Oriental Bosphorus'ta gerçekleşecek CFO Summit 2023'te takdim edilecek

DataExpert iş birliğinde BMI Business School tarafından 2016 yılından bu yana yürütülen, Türkiye’nin finans alanında en önemli karar alıcılarının belirlendiği "En Etkin 50 CFO" araştırmasının sonuçları açıklandı.

BMI Business School açıklamasına göre, şirketlerin finansal performansları ve finans yöneticilerinin etkinliklerinin değerlendirilmesiyle belirlenen listede bu yıl, Vestel, Borusan Holding, DeFacto, Sabancı Holding, Vodafone, Akfen Holding, Danone Türkiye, Şişecam, Çalık Holding, SOCAR ve TÜPRAŞ gibi ulusal ve uluslararası pek çok şirketten başarılı isimler yer aldı.

Belirli kriterlerle oluşturulan En Etkin 50 CFO listesinde yöneticilerin yüzde 34’ü kadınlardan oluşuyor. Listede kadınların oranı da her yıl artıyor. 2022 yılındaki En Etkin 50 CFO listesinde kadın liderlerin oranı yüzde 28’di.

Öte yandan 2022'de listede yer alan yöneticilerin yüzde 68’i yüksek lisans derecesine sahipken, yüzde 20’si ODTÜ, yüzde 20’si ise Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Bu üniversiteleri yüzde 16 ile Marmara Üniversitesi takip ediyor. En Etkin 50 CFO’nun yüzde 64’ü, ortalama 10 yıl ve üstü üst düzey yöneticilik tecrübesine sahip.

Araştırmaya katılım gösteren 318 CFO’nun yanıtına göre, 2022 yılında karşılaşılan zorluklar arasında, yüksek faiz, yüksek enflasyon ortamında yatırımların finanse edilmesi, nakit akış seviyelerini korumak ve daha da güçlendirmek gibi başlıklar öne çıkarken, 2023 yılı için beklenen zorluklar arasında seçimin getirdiği makro ekonomik belirsizlik, talep düşüşleri, değişen dinamiklerin takibi, büyük likiditeye ulaşım ve artan yatırım maliyetleri gibi başlıklar öne çıkıyor.

Adayların, araştırma başarı kriterlerindeki performanslarının danışma kurulu tarafından incelenmesiyle belirlenen En Etkin 50 CFO’ya ödülleri, 21 Martta Mandarin Oriental Bosphorus’ta gerçekleşecek CFO Summit 2023’te takdim edilecek. QNB Finansbank ana sponsorluğunda gerçekleşecek CFO Summit 2023, her yıl olduğu gibi bu yıl da finans liderlerinin büyük buluşmasına ev sahipliği yapacak.

CFO Summit 2023 En Etkin 50 CFO