Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Yakut, makam koltuğunu Maarif öğrencilerine devretti

TAKİP ET

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam...

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu temsili olarak Erbil Uluslararası Maarif Okulu öğrencilerine devretti.

Başkonsolos Yakut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Erbil Uluslararası Maarif Okulu yetkilileri ve öğrencilerini makamında kabul etti.

Kendisini ziyarete gelen öğrencilerle sohbet ederek onlara gelecek planlarını soran Yakut'un makamına daha sonra sırasıyla Maarif öğrencileri oturdu.

Yakut, burada yaptığı açıklamada, "Bizde güzel bir devlet geleneği var. Devlet büyüklerimiz 23 Nisan'da küçükleri makamlarında ağırlarlar ve onların hedefleri, idealleri hakkında bilgi alırlar." dedi.

Bu geleneği yaşatmaya çalıştıklarını ve öğrencilere hedeflerini sorduklarını aktaran Yakut, "Ben şunu görmekten çok memnun oldum. Daha yaşanabilir bir dünya hedefleri var. Daha yeşil, daha temiz, çevre kirliliğinin az olduğu bir dünya gayeleri var. Ayrıca tarihe çok ilgililer, bu beni çok mutlu etti." diye konuştu.

Yakut, çocukların geleceğimizin teminatı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "çocuk demenin yarın demek" olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz bu bilinçte hareket edeceğiz. Onlara daha güzel bir dünya bırakmak için gayret edeceğiz. Eminim onlar da kendilerinden sonra gelecek kuşaklara aynı amaç doğrultusunda güzel bir dünya bırakmak için çalışacaklar.

Bu vesileyle ben Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 103. yıl dönümünü kutluyorum. 23 Nisan tüm ülkemiz ve dünya çocuklarına kutlu olsun. Bu vesileyle de Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

Erbil Uluslararası Maarif Okulu Müdürü İdris Karaaslan da çocukların gelecek ve güvence olduğuna işaret ederek, bundan dolayı çocukları en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Karaaslan, "Maarifin 50'den fazla ülkede şu anda okulları var. Maarifin amacı da iyi öğrenciler, nesiller yetiştirmek. Biz de bu amaçla Erbil'de elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bütün çocukların bayramlarını kutlayan Karaaslan, bahtlarının açık, geleceklerinin huzurlu ve mutlu olmasını temenni ederek başarı dileklerinde bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erbil Erbil Uluslararası Maarif Okulu IRAK Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mevlüt Yakut