Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Çobanoğlu, Sudanlı gazetecilerle bir araya geldi

TAKİP ET

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Sudan'da uluslararası ve ulusal basın kurumlarında çalışan 20...

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Sudan'da uluslararası ve ulusal basın kurumlarında çalışan 20 gazeteciyle bir araya geldi.

Hartum Yunus Emre Enstitüsündeki (YEE) görüşmeye, YEE Müdürü Abdullah Yegin, Eğitim Müşaviri Gökhan Bozbaş, Sudan resmi haber ajansı (SUNA) Genel Yayın Yönetmeni Akife eş-Şeyh, Aljazeera Kanalı Hartum Müdürü el-Müsellemi el-Kebbaşi katıldı.

Görüşmede, Sudan devlet televizyonu, Mavi Nil ve eş-Şuruk gibi televizyon kanallarından medya mensuplarının yanı sıra sosyal medyadaki etkin haber sitelerinin temsilcileri de hazır bulundu.

Büyükelçi Çobanoğlu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye-Sudan ilişkilerine övgüde bulunarak, Hartum Büyükelçiliğinin Türkiye'nin Afrika'daki en eski büyükelçiliklerinden biri olduğunu söyledi.

Sudan'ın istikrarı ve güvenliğinin çok geniş bir coğrafyanın istikrar ve güvenliğiyle doğrudan irtibatlı olduğunun altını çizen Çobanoğlu, "Sudan; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Sahraaltı'nın en önemli ülkelerinden biri. Sudan'la her alandaki ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.


Sudan Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu yee