Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere, "Savaşın yüzü" fotoğrafını oyladı

TAKİP ET

düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Güldere, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içinde ve...

düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Güldere, AA foto muhabirleri ve muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği "haber", "çevre-yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Haber kategorisinde Wolfgang Schwan'ın "Savaşın yüzü" başlıklı fotoğrafına oy veren Güldere, çevre-yaşamda Pevel Pavlov'un "Kırmışlar kalbini", sporda da Elif Öztürk Özgöncü'nün "Şampiyonlar" başlıklı fotoğrafını seçti.

Güldere, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, her üç kategoride de birbirinden güzel fotoğrafların yer alması nedeniyle seçim yapmakta zorlandığını ifade etti.

24 Şubat 2022'den beri savaşın devam ettiği bir ülkede görev yaptığını hatırlatan Güldere, bu yüzden oyunu, daha çok savaşı anlatan fotoğraflardan yana kullandığını söyledi.

Güldere, AA foto muhabirlerinin savaş sırasında çektiği fotoğrafların önemine işaret etti.

AA'nın sahip olduğu güç ve faaliyetlerini yurt dışında net görme imkanına sahip olduğunu kaydeden Güldere, "Yurt dışında Anadolu Ajansının hem yazılı hem görsel planda ne kadar ağırlığı olan ne kadar tanınmış bir uluslararası ajans olduğunu çok daha net görme imkanı buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Güldere, AA'nın Ukrayna'daki savaşı başından beri sahada kesintisiz takip ettiğini vurgulayarak AA'ya, dünyanın her yerindeki faaliyetlerinde başarılar diledi.

Foto savaş Ukrayna