"Türkiye'nin Mikronotları Projesi" ödülleri sahiplerini buldu

TAKİP ET

İnsan ve Medeniyet Hareketince, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün destekleriyle hayata...

İnsan ve Medeniyet Hareketince, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün destekleriyle hayata geçirilen Türkiye'nin Mikronotları Projesi'nde ödüller törenle sahiplerini buldu.

Bahariye Mevlevihanesi'ndeki törende konuşan İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Başkanı Kemal Özden, Bakanlığın desteğiyle hayata geçirdikleri projenin finalinde bir araya gelindiğini söyledi.

Özden, projeyle öğrencilerin, gözle göremedikleri şeyleri birtakım materyal ve araçlarla gördüklerini, bir araştırmanın ne olduğunu ve sonuçlarının kendilerine nasıl kapılar açacağını öğrendiklerini vurguladı.

Ortaokul öğrencilerine yönelik yaptıkları çalışmalarda kaşif programlarının bulunduğunu dile getiren Özden, keşfetmenin çocuğu heyecanlandırdığını, onda merak uyandırdığını ve ilgi duyduğu alanlarda daha tutkulu hale getirdiğini anlattı.

Özden, öğrencilerin projeye öğretmenleri rehberliğinde takım olarak katılmanın keyfine de vardıklarını kaydederek, "Çocuklarımızın bireyselliğe yöneldiği şu zamanda bir ekip olarak çalışmanın, bir şeyi beraber başarabilmenin, takım olabilmenin hem bilime katkı hem de sosyal faydası anlamında birçok artısının olacağını inşallah göreceğiz." diye konuştu.

Yarışmada birinciliği Büyük Reşitpaşa Ortaokulu'ndan Küçük Profesörler takımı kazınırken, ikinciliğe Bakırköy Memurdan Armağan Ortaokulu'ndan Tardigradlar Takımı, üçüncülüğe ise Güvercintepe Ortaokulu'ndan Küçük Mucitler Takımı layık görüldü.

Dereceye giren 3 takıma, Özden, Proje Koordinatörü Zülal Bakkaş ve Proje Yürütücüsü Ekrem Yıldırım tarafından hediye ve madalyaları takdim edildi.

İlk 3 sırayı alan takımların hazırladığı filmlerin gösterildiği programda, finalde yarışan 15 takıma da madalya ve başarı belgesi verildi.

- Proje

Türkiye’nin Mikronotları Projesi kapsamında, İstanbul'da öğrenim gören ortaokul öğrencileri ile öğretmenleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde yarışmaya davet edildi. Başvurular arasından 50 takım projeye katılmaya hak kazandı.

Öğretmen ve öğrencilere 350 adet taşınabilir cep mikroskobu ücretsiz teslim edilerek, araştırma yapmaları, gözlemlerini raporlaştırmaları, araştırmalarını hikayeleştirerek film haline getirmeleri istendi.

Takımların sunduğu rapor ve videolar değerlendirilerek, finalde yarışacak 15 takım belirlendi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Kemal Özden mikronot