"Türkiye'nin Önderleri" 4'üncü eğitim dönemine başladı

TAKİP ET

İSTANBUL ÖNDER Gençlik tarafından lise öğrencilerine yönelik hayata geçirilen eğitim ve kişisel gelişim programı...

İSTANBUL ÖNDER Gençlik tarafından lise öğrencilerine yönelik hayata geçirilen eğitim ve kişisel gelişim programı "Türkiye'nin Önderleri"nin 4'üncü eğitim dönemine 4 bin kişi katılacak.

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende konuşan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdullah Ceylan, "Türkiye'nin Önderleri" programının 4 yıl önce ufak bir grupla pilot bölge olarak İstanbul'da hayata geçirildiğini söyledi.

Programda yer alan öğrencilerden yaklaşık 3 bin 700'ünün imam hatip lisesi, 300'ünün ise üniversite öğrencisi olduğunu belirten Ceylan, şöyle konuştu:

"Bu projeye başlarken kendi kabuğuna çekilmiş kardeşlerimizin bile burada çok güzel konuşma yaptığına şahit olduk. Bugün bizimle birlikte yarışacak rakiplerimiz sadece Türkiye'deki 27 milyon genç değil, dünya ile yarışıyoruz. Burada kazandığınız kardeşliği ömür boyu sürdüreceksiniz. Sadece kendi okulunuzdan, kendi sınıfınızdan değil, İstanbul'un farklı yerlerinden gelen öğrencilerle arkadaşlık edeceksiniz."

İlk olarak 2019'da başlayan eğitim programında, bu sene katılan 2 bin 700 yeni öğrenci ile toplam 4 bin kişi yer alacak. 30 ilde devam eden projeye, bu dönem için çeşitli şehirlerden 3 bin 793 başvuru yapıldı.


Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ÖNDER