Türkiye'nin Port of Spain Büyükelçisi, ülkedeki şirketleri Türkiye'nin olanaklarını değerlendirmeye çağırdı

TAKİP ET

Türkiye'nin Port of Spain Büyükelçisi Bengü Yiğitgüden, Trinidad ve Tobago'yu Karayipler bölgesinde lider...

Türkiye'nin Port of Spain Büyükelçisi Bengü Yiğitgüden, Trinidad ve Tobago'yu Karayipler bölgesinde lider olarak gördüğünü belirterek, Trinidad ve Tobagolu şirketleri Türkiye’nin olanaklarını değerlendirmeye davet etti.

Türkiye'nin Port of Spain Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trinidad ve Tobago Hizmet Sanayii Koalisyonu, (TTCSI) diğer ülkelerin hizmet sektörleri ile yerli kurum ve şirketleri buluşturmak üzere ülkedeki büyükelçiliklerle işbirliği halinde “Dünya ile İş Yapmak” başlıklı girişim başlattı.

Türkiye'nin de davet edildiği etkinliğin açılışına katılan Büyükelçi Yiğitgüden, burada yaptığı açıklamada, başlatılan girişimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Trinidad ve Tobago'yu Karayipler bölgesinde lider olarak gördüğünü belirtti.

İki ülke arasındaki ticaretin sınırlı kaldığına ve bu konuda çalışılması gerektiğine işaret eden Yiğitgüden, iş çevrelerinin birbirini daha iyi tanımasının Türkiye ve Trinidad ve Tobago'nun ticaretinin artırılmasında önemli rol oynayacağını aktardı.

Büyükelçi Yiğitgüden, Türkiye’nin kısa süre önce TTCSI'nın düzenlediği web seminerine de katıldığını, bu vesileyle Türkiye'nin ekonomisinin tanıtıldığını, ayrıca turizm ve otelcilik, sağlık, film ve animasyon, enerji ve lojistik ve taşımacılık sektörlerindeki iş fırsatları hakkında bilgi verildiğini hatırlattı.

Büyükelçi, Trinidad ve Tobagolu şirketleri Türkiye’nin olanaklarını değerlendirmeye çağırdı.

Açılışa katılan TTCSI’ın CEO’su Vashti Guyadeen de TTCSI’nın uzun süredir ülkenin hizmet sektörüne yönelik çeşitli programlar ve eğitim faaliyetleri yürüttüğünü, bu şekilde 2030 yılına kadar hizmet ihracatı yapan profesyonel kadroları yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Açılışta konuşan diplomatlar ve uzmanlar ise iletişimin arttırılmasının ve bilgilendirme çalışmalarının devam etmesinin önemine değinerek, Trinidad ve Tobago’nun hizmet alanında önemli potansiyeli bulunduğuna dikkati çekti.

Bengü Yiğitgüden Port of Spain Trinidad ve Tobago