Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Tamer'den Kore halkı ve firmalarına teşekkür mesajı

TAKİP ET

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından...

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Güney Kore halkına ve firmalarına gösterdikleri destek dolayısıyla teşekkür etti.

Büyükelçi Tamer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem felaketinin yaralarını sarmak amacıyla kardeş ülke Güney Kore halkının ilk günden itibaren büyük bir duyarlılık içerisinde ayni ve nakdi yardımlarını Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğince belirlenen yardım toplama merkezleri ve banka hesaplarına iletmeye başladığını söyledi.

Depremzedelere yönelik yardım kampanyasına Kore iş dünyası tarafından da yoğun ilgi gösterildiğini kaydeden Tamer, "Güney Koreli firmaların bir bölümü yardımlarını nakdi olarak büyükelçiliğimizce açılan hesaba bağışlarken bir diğer bölümü de iştigal alanları çerçevesinde desteklerini depremden etkilenen Türk halkının hizmetine sunmuştur." dedi.

Tamer, yardım kampanyasına ilişkin Kore halkının olağanüstü ilgisi sonucunda toplanan yardımların yoğunluğu nedeniyle büyükelçilik olarak hava kargonun yanı sıra alternatif taşıma yolları araştırmaya başladıklarını ve lojistik firmalarıyla iletişime geçtiklerini aktardı.

Büyükelçiliğin girişimleri sonucunda lojistikte dünyanın 9'uncu, Güney Kore'nin ise bir numaralı lojistik şirketi olan LX Pantos şirketinin 200 bin dolar tutarına eş değer hizmet sağlamayı kabul ettiğini belirten Tamer, şirketin insani yardımları Türkiye'deki varış limanlarına ulaştırmayı taahhüt ettiğini bildirdi.

Tamer, firma tarafından sağlanan desteğin ardından LX Pantos firması CEO'su Wonhyok Choi'nin, 28 Şubat'ta Türkiye'nin Seul Büyükelçiliğini ziyaret ettiğini ve başsağlığı dileklerini ileterek deprem nedeniyle açılan taziye defterini imzaladığını belirtti.

Lojistik firması tarafından sağlanan desteğin hizmet desteği olduğunu vurgulayarak firmanın ayni yardımların toplandığı depodan başlayarak varış limanına kadar tüm lojistik süreçleri üstlendiğini belirten Tamer, şunları kaydetti:

"Benzer şekilde yine Kore'nin en büyük lojistik firmalarından olan ve küresel alanda da faaliyet gösteren Hyundai grubuna bağlı Hyundai Glovis firması da 30 konteyner dolusu yardımı yine aynı koşullar altında taşımayı taahhüt ederek, desteklerini depremzedelerin hizmetine sundu.

Büyükelçiliğimiz kardeş Kore halkına ve başta LX Pantos ve Hyundai Glovis firmaları olmak üzere desteklerini esirgemeyen tüm Koreli firmalara bu zor günlerde Türk halkının yanında olmaları nedeniyle şükranlarını sunar."

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Murat Tamer