Türkiye'nin şubatta düzenleyeceği "Balıkçılık Bilimi Forumu"nun hazırlıkları başladı

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: - "Dünya çapında prestije sahip forumun Türkiye'de düzenlenmesi uluslararası alandaki etkinliğimizi artıracak'

Tarım ve Orman Bakanlığı, 19-23 Şubat 2024'te Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Akdeniz ve Karadeniz’in en büyük Balıkçılık Bilimi Forumunun (FISHFORUM) hazırlıklarına odaklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma için belirlediği "Okyanus Bilimleri On Yılı (2021-2030)" kapsamında düzenlenen FISHFORUM, Akdeniz ve Karadeniz’deki balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili konulardaki en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyor.

Dünya çapında su ürünleri alanında en fazla katılımın sağlandığı forumu Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu (GFCM) düzenliyor.

İlki 10-14 Aralık 2018'de İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen FISHFORUM'un ikincisi 19-23 Şubat'ta Antalya'da gerçekleştirilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılacak foruma, 50'den fazla ülkeden 500'ü aşkın bilim insanının katılması bekleniyor.

Bilimsel ve akademik topluluklar, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile özel sektör paydaşları forumda konferanslar, çalıştaylar ve sanatsal sergilerde bir araya gelecek.

- "Hazırlıklara başladık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, FISHFORUM'un önemine dikkati çekti.

Yumaklı, "Dünya çapında prestije sahip forumun Türkiye'de düzenlenmesi uluslararası alandaki etkinliğimizi artıracak." ifadesini kullandı.

Forumun sektör açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Yumaklı, etkinliğin Türkiye'de yapılabilmesi için özel girişimlerde bulunduklarını ve geçen yıl bu konuda karar alındığını hatırlattı.

Bakan Yumaklı, "Büyük önem verdiğimiz forumun hazırlıklarına başladık. Forum, Türkiye'nin balıkçılık sektörüne ve özellikle bölgede açık ara lider olduğu su ürünleri yetiştiriciliği ile turizm alanlarında ülkemizin tanıtımına da katkı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.


antalya Balıkçılık Bilimi Forumu FISHFORUM Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı