Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği'nde anma ve teşekkür etkinliği düzenlendi

TAKİP ET

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için düzenlenen anma töreninde, Türkiye'yi destekleyenlere teşekkür mektubu verdi.

Büyükelçilikte düzenlenen törene, çok sayıda Türk ve Polonyalı iş adamı katıldı.

Anma töreninde konuşan Fırat, "Yıkılan binalar ve halen yıkılmayı bekleyen on binlercesi, milyonlarca insanımızı evsiz barksız bıraktı. Enkaz altında, yalnızca depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı değil, milyonlarca vatandaşımızın gelecek umutlarını da bıraktık. Şimdi tek yürek olarak bu vatandaşlarımızın yanında durarak, onların umutlarını ve yeni hayatlarını hep birlikte yeniden inşa edeceğiz." dedi.

Fırat, Türkiye'nin yaralarını sarmak ve dayanışma içinde yoluna devam etmek için gerekli güce sahip olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın gösterdiği tepki ve olumlu yöndeki tüm çabalar bu milletin ne kadar asil olduğunu bir kere daha göstermiştir." ifadesini kullandı.

Polonya'nın, depremin ilk gününden itibaren büyük bir dayanışma sergilediğini anımsatan Fırat, şöyle devam etti:

"Polonya, arama kurtarma çalışmaları için gönderdiği itfaiyeciler, madenciler ve sağlık ekiplerinin yanı sıra tonlarca ayni yardımı da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktan geri durmadı. Polonyalı arama kurtarma ekiplerinin yanlarında götürdükleri 8 arama-kurtarma köpeğinin de katkılarıyla 12 canımız enkaz altından kurtarıldı ve sevdiklerine kavuşturuldu. Adıyaman Besni halkı artık Polonyalı dostlarını birer kardeş olarak görüyor."

Büyükelçi Fırat, Polonya devletinin yanı sıra Polonya'da yaşayan Türkler ve Polonyalıların da Türkiye'ye yardım için çaba sarf ettiğinin altını çizerek, töreninin sonunda, Türkiye'yi destekleyenlere teşekkür mektubu verdi.

Cengiz Kamil Fırat DEPREM Polonya Varşova